Prijava

Vaša prijava

Kamere i zabrana pijenja alkohola na javnim mjestima – rješenja za sigurniji grad?


Kamere postavljene na ulazu u grad, po gradskim parkovima i ulicama, kao i zabrana konzumacije alkohola na javnim površinama, osim u slučaju manifestacija, politike su za koje se zalaže načelnik goričke policije, Kristijan Suša, a objasnio je i zašto smatra da je video nadzor dobar za sigurnost grada.

 

“Nama bi kamere dosta pomogle. Imali smo slučaj pedofila koji je uznemiravao curice po parku u blizini škole. Da pokrijemo kamerama grad, kad ga vidimo znamo tko je, a ovako ne znamo tko je, nemamo ništa. Moramo ga loviti, triangulirati, mobitel loviti i još puno toga”, objasnio je načelnik Suša jedan od slučajeva koji je policija teško rješavala.

 

Nadzorom bi se, smatra načelnik goričke policije, riješio problem mlađih delikvenata koji se okupljaju u parkovima, a kamere bi pomogle i u rješavanju prometnih nesreća na prometnijim raskrižjima u Gorici.

 

“U Goricu se može ući iz nekoliko pravaca. Da su kamerama pokriveni svi pravci, znali bi tko nam je ušao u Goricu. Možemo prometne i komunalne prekršaje rješavati, možemo čuda raditi sa sigurunosnog aspekta“, istaknuo je Kristijan Suša i dodao kako se i on sam ugodnije osjeća kada hoda po gradu i siguran je da ga nitko neće pokrasti jer počinitelja će – snimiti kamere.