Prijava

Vaša prijava

Sindikat umirovljenika izabrao novog predsjednika


Jučer je održana Izborna skupština Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnica Velika Gorica u restoranu ”Za vašu dušu” u Okuju. Preko 250 umirovljenika biralo je predsjednika i članove predsjedništva, s napomenom da je velikogorički sindikat od listopada 2015. imao vršitelja dužnosti predsjednika, Stjepana Milobaru, umjesto dotadašnjeg predsjednika Ivana Mikuševića, koji je tada iz osobnih razloga odstupio.

 

Skupštinari su sada potvrdili Milobaru za predsjednika u mandatu za iduće četiri godine, a tajnica Sindikata i dalje će biti Katica Modrušan. Prema izvješću tajnice, iako je u Sindikat u međuvremenu učlanjeno novih 90 članova, ukupan broj članova od 400 smanjio se na 310 aktivnih članova (članovi koji redovno plaćaju članarinu). Aktivnost Sindikata se i dalje odvija tako da se organiziraju rekreativni izleti u poznata hrvatska termalna lječilišta (Krapinske toplice, Tuheljske toplice, Topusko, Jezerčica) te hodočašća u Mariju Bistricu i Međugorje. U protekle četiri godine na ukupno 35 izleta sudjelovalo je skoro 1.500 osoba. Godine 2015. posjećeno je 13 članova koji su duže bolesni.

 

Aktivnosti Podružnice vezane su za financijske mogućnosti, a glavne novčane stavke su članarina i dotacija Grada Velike Gorice, kao i uplate za izlete. Pjevački zbor umirovljenika ”Turopoljska zvona”, pod vodstvom Snježane Špehar, koji ove godine obilježava 20. obljetnicu djelovanja, egzistira na zajedničkim sredstvima Podružnice i posebnim dotacijama Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

 

U programu rada za sadašnje i buduće razdoblje članovi Sindikata umirovljenika Hrvatske ističu borbu za prava umirovljenika, a posebno se naglašava pravo na dostojanstven život bez diskriminacije, na temelju mirovine stečene radom. Ukazuje se na hitno donošenje državnih mjera za borbu protiv siromaštva starijih osoba, temelj mirovinskog sustava morao bi biti jedinstven, neodgodivo je određivanje jedinstvene minimalne mirovine i njeno automatsko usklađivanje s minimalnom plaćom.

 

Nakon okončanja svih skupštinskih procedura i dodjela zahvalnica umirovljenicima koji su već 20 godina članovi Sindikata, uslijedio je ručak te druženje uz ples i pjesmu.

 

galerija fotografija

Sindikat umirovljenika (14)
Sindikat umirovljenika (2)
Sindikat umirovljenika (3)
Sindikat umirovljenika (4)
Sindikat umirovljenika (5)
Sindikat umirovljenika (6)
Sindikat umirovljenika (1)
Sindikat umirovljenika (7)
Sindikat umirovljenika (8)
Sindikat umirovljenika (9)
Sindikat umirovljenika (10)
Sindikat umirovljenika (11)
Sindikat umirovljenika (12)
Sindikat umirovljenika (13)
Sindikat umirovljenika (15)
Sindikat umirovljenika (16)

Posjet Klubu mladih Zagreb

Mraclin za čistu peticu