Prijava

Vaša prijava

Koncert učenika povodom Dana škole i obljetnice rođenja Franje pl. Lučića


Sinoć su učenici glazbenog odjela Umjetničke škole povodom Dana škole i obljetnice rođenja kompozitora Franje pl. Lučića održali koncert u Domu kulture. Ukupno 26 točaka izveli su solisti i komorni sastavi, djela su bila iz različitih glazbenih razdoblja, a izvođači su bili iz svih dobnih skupina, od prvog razreda osnovne glazbene škole do maturanata.

 

Svoje umijeće prezentiralo je i 9 mladih instrumentalista koji su se okitili nagradama na regionalnim i internacionalnim natjecanjima: Gabrijela Lovrić (flauta), Nika Kozina (violina), Laura Škrgatić (truba), Nika Žerjav (flauta), Jakob Stančić (violina), Marko Kopilović (truba), Marta Srebrenović (saksofon), Lora Likan Kelentrić (flauta) i Ivan Beli (saksofon).

Pjevačke dionice izveli su Anita Martinović, Marijan Tomić, Sabina Špoljar i Paula Čivrak. Na klaviru je, izvodeći Chopinov valcer, oduševio Antonio Brzaj, a odličan je bio i kvartet tambura u sastavu: Ivan Ivaci, Kristijan Sremić, Kristijan Perečinec i Ana Cindrić (izveli su Kukunješće – hrvatsko narodno kolo).

 

Potporu mladim glazbenicima odnosno klavirsku pratnju činili su profesori Krešimir Starčević, Ivor Prajdić, Iva Šorša, Renata Hil i Matija Moslavac, a u pripremi koncerta sudjelovalo je 17 profesora. Na početku koncerta izvođače i publiku pozdravio je ravnatelj Umjetničke škole Franje Lučića Borut Vidošević.

 

galerija fotografija