Prijava

Vaša prijava

FOTO Prvi put plesači i glazbenici Umjetničke škole nastupili zajedno


Povodom obilježavanja Dana škole, učenici i studenti Umjetničke škole Franje Lučića jučer su nastupili na trećem od četiri koncerta. Nastupili su plesači, zbor, gudački orkestar te gosti iz Zagreba – SO DO El Sistema Hrvatska. Projekt je to orkestra djece i omladine koji je pokrenut u Venezueli gdje su ga pohađala djeca iz siromašnih obitelji koja si nisu mogla priuštiti redovno glazbeno obrazovanje. Danas je projekt raširen po cijelom svijetu.

 

“Ovaj put kombiniramo, po prvi put zapravo, i naše plesne odjele i naše glazbenike, a imamo i goste. Što se plesača tiče, tu će nastupiti skupine koje su osvojile nagrade na 54. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa”, rekao je Borut Vidošević, ravnatelj Umjetničke škole Franje Lučića.

 

“Kako je to bila i suradnja s glazbenicima onda smo imali i zajedničkih proba, upoznavanja što je svakako zanimljivo jer dijelimo hodnike i prostor, a nemamo baš priliku tako često bliže surađivati tako da je ovo bila baš izvrsna prilika. Spoj i glazbenika i plesača zapravo je jedan divan način da se proslavi obljetnica”, kazala je Kristina Bjelopavlović Cesar, korepetitorica na plesnom odjelu Umjetničke škole Franje Lučića.

 

Finalna večer je večeras, a posvećena je nastavnicima Umjetničke škole koji će u prostorijama škole večeras u 19 sati održati koncert.

 

“Interesantno je da, osim što nastavnici izvode djela klasične glazbe, imamo i praizvedbu jednog mladog kompozitora za kojeg sam ponosan da mogu reći da je naš profesor teoretskih predmeta na srednjoj glazbenoj školi. Njegova kompozicija ‘Sketch’ za duhački kvintet bit će praizvedena sutra kod nas u školi. Dakle, to je prva izvedba od kada je skladba napisana”, najavio je Borut Vidošević.

 

Galerija fotografija


Gradsko natjecanje u rukometu