Prijava

Vaša prijava

Učenici iz Vukovine među najboljim mladim robotičarima u zemlji


Osnovne škole Vukovina i Posavski Bregi najbolje su među 13 ekipa na robotičkom natjecanju Croatian Makers održanom u Velikoj Gorici. Regionalni domaćin natjecanja bila je gorička škola Eugena Kvaternika u kojoj je svoje umijeće u programiranju pokazivalo 52 učenika.

 

Robotičko natjecanje (7)

 

„Ovo je natjecanje koje se održavalo u 19 regionalnih centara u Hrvatskoj, jučer i danas u cijeloj zemlji smo okupili 220 škola. Za potrebe natjecanja školama smo donirali robote na kojima su učenici programirali“, kazao nam je asistent projekta Darijo Vlahović, ističući kako je cilj omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju osnovnoškolaca.

 

„Naši tehničari za potrebe natjecanja osmislili su skup zadataka, a učenici su trebali programirati robot kako bi on brže i jednostavnije prešao nacrtanu putanju“, dodao je Vlahović.

 

Robotičko natjecanje (1)

 

„Trebalo je neko vrijeme da otkrijemo kako rade ti tvornički roboti, a onda smo krenuli u samo programiranje. Moja grupa uspjela je postići da robot ide točno određenom linijom“, ispričao nam je Luka Čučuković iz Osnovne škole Novo Čiče.

 

Galerija fotografija:

 


EKO TJEDAN