Prijava

Vaša prijava

Dražen Barišić odnio pobjedu i sljedeće četiri godine vodi županijski HDZ


Dražen Barišić odnio je još jednu uvjerljivu pobjedu, ovaj puta na izborima za predsjednika županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije. Nakon svih ovih godina i uvjerljivih pobjeda na lokalnim i parlamentarnim izborima velikogoričkog HDZ-a, kako smo i nagovijestili već nakon uvjerljive pobjede u Velikoj Gorici, Barišić je istakao kandidaturu za čelnog čovjeka županijskog HDZ-a – i pobijedio. Time je Dražen Barišić još jednom potvrdio svima da trenutno doista nosi i odgovornu ali i časnu funkciju stranačkog lidera regije, koja također od njega ima velika očekivanja.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

HDZ već dugo sve glasnije najavljuje da je stranka nakon dugog vremena spremna istaknuti svoga kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima, a novo županijsko vodstvo stranke na ovaj način gradi čvrste temelje da se takve najave ubrzo i ostvare. Županija je velika cjelina, razvojno spada u sam vrh županija u Hrvatskoj i zasigurno zahtjeva i mudrost i racionalnost u vođenju. Iako bi neki u stranci možda i voljeli otvarati fronte koje bi stvarale razdor iznutra, nikako nije vrijeme za unutrašnje bitke, već za jedinstven iskorak i nove poglede u razvoju županije i regije, a u interesu malog čovjeka koji tako nešto i očekuje.

 

HDZ Izbori 2016 Dražen Barišić

 

Dražen Barišić je u svojem predstavljanju upravo i najavio nove iskorake u tom pravcu, a uz pomoć svih i stranačkih i nestranačkih prijatelja županijskih gradova i općina takva vizija je jedino i moguća. Protukandidati Barišiću bili su Marica Mikec koja trenutno obnaša funkciju pročelnice stručne službe Skupštine Zagrebačke županije i velikogorički poduzetnik Mirko Matić. Od 315 delegata na skupštini je nazočilo njih 291, a Barišić je uvjerljivo dobio natpolovičnu većinu od 154, Marica Mikec je dobila 76, a Mirko Matić 58. Mnogo se opcija i kalkulacija okretalo u proteklih nekoliko dana oko današnjeg ishoda izbora. Večeras nakon objavljenih rezultata, i Barišić i stranka znaju da je jedinica mjere opstanka u politici isključivo krajnji rezultat rada koji u konačnici ocjenjuju birači na izborima. Prvo prolazno vrijeme mjerit će se već za godinu dana na lokalnim izborima, a da li će ono biti onakvo kakvo je i potrebno za zaokruživanje cjeline jednog mandata ostaje nam ipak da pričekamo.