Prijava

Vaša prijava

Gorički Cro team jedna od najuspješnijh tvrtki koje posluju u Albaniji


U službenom posjetu Hrvatskoj ovog tjedna bio je predsjednik Republike Albanije Bujar Nishani. U sklopu posjeta održan je i poslovni forum na kojem su najspominjaniji projekti bili jadransko-jonski plinovod i autocesta.
 
Nishani je istaknuo kako mu je ovo jedan od najvažnijih inozemnih posjeta tijekom njegova mandata jer odražava odlične odnose između Albanije i Hrvatske. Također je naglasio kako gospodarski odnosi ne slijede odlične bilateralne političke odnose, te kako ima puno prostora za njihovo poboljšanje, posebno u području prometne i energetske infrastrukture, turizma, poljoprivrede i industrije.
 
U sklopu Hrvatsko-albanskog poslovnog foruma potpisan je i sporazum o suradnji HGK i Trgovinsko industrijske komore Tirane, a Nishani je kazao da bi taj sporazum trebao olakšati poslovanje 50-tak hrvatskih tvrtki koje već posluju u Albaniji, poput Ine, Cro teama, Končara, Crosca ili Dalekovoda.
 
Poslovnom forumu nazočio je i velikogoričanin Adem Zenuni direktor Cro teama jedne od tvrtki koje posljednjih nekoliko godina uspješno posluju u Albaniji, o čemu smo pisali ovdje.