Prijava

Vaša prijava

Novi električni bicikl pratit će otkucaje srca i pomagati vozačima kad su umorni


Na javnoj tribini ‘Nove tehnologije Rimac superbrzih električnih automobila’ Goričanima je predstavljen električni bicikl Greyp G12S. Ovo jedinstveno prijevozno sredstvo zapravo je hibrid motora i bicikla, a brzinu od 70 kilometara na sat postiže za sedam sekundi. S jednim punjenjem ovaj bicikl može prijeći do 120 kilometara, a cijena mu je 10.000 eura.

 

“Nastojali smo spojiti najbolje iz oba svijeta, biciklizma i motociklizma. Funkcionira tako da ga možete koristiti kao običan bicikl, možete asistirati elektromotru ili ga voziti kao motor. Prodali smo ih već policiji u Monaku, koristi ih i policija iz Kolumbije, vojska iz Abu Dhabija i slično”, objasnio je Dominik Vrbanac iz tvrtke Greyp Bikes, sestrinske tvrtke Rimac automobila.

Bicikl

Greyp Bikes trenutno radi na novim modelima bicikala, a jedna od mogućnosti bit će i senzor koji prati otkucaje srca i tako bicikl ‘procjenjuje’ koliko vozaču treba asistirati motorom.

 

“Htjeli smo iz prve ruke čuti što je najbolje, najnovije kod nas, ono što je tehnološka budućnost. To naši studenti trebaju čuti, a da bi održavali takva vozila, nužno je da znaju kako to radi. U ovom slučaju saznat će kako održavati električna vozika”, rekao je Dinko Mikulić, voditelj studija Održavanje motornih vozila i logistike na Veleučilištu Velika Gorica.

Električni bicikl