Prijava

Vaša prijava

Zadatak ‘Starih pajdaša’ je očuvanje izvornih turopoljskih i često zaboravljenih pjesama


Hrvatsko pjevačko društvo „Kučani“ iz Kuča predstavit će se na sutrašnjem 164. Matičinom četvrtku. U Muzeju Turopolja od  18 sati zapjevat će svih 35 aktivnih članova koji su pripremili bogati repertoar domaćih kajkavskih popevki, obrade narodnih napjeva, pučkih crkvenih, liturgijskih i harmoniziranih pjesama, duhovnih šansona, popularnih pjesama s raznih festivala, ali i dalmatinskih klapskih napjeva.

 

foto: Zajednica goričkih kulturno umjetničkih udruga
foto: Zajednica goričkih kulturno umjetničkih udruga

Društvo osnovano 2009. godine posebno je ponosno na svoju zborsku grupu koja djeluje od prvog dana te nedavno osnovanu mušku vokalnu skupinu „Stari pajdaši“, čiji je zadatak očuvanje starih turopoljskih i često zaboravljenih pjesama. Voditelj muške skupine naš je poznati velikogorički muzičar i skladatelj Siniša Belošević, dok je voditelj cijelog pjevačkog društva dirigent maestro Branko Puceković.

 

“Osim zbornog pjevanja odraslih Društvo ima i Dječju sekciju za zborno pjevanje koja je vrlo aktivna i sudjeluje na javnim nastupima i natjecanjima. Voditelj Dječjeg zbora naš je velikogorički pjevač Tomislav Fratrić. Inače, Hrvatsko pjevačko društvo „Kučani“ do sada su imali preko 150 javnih nastupa na području Grada Velike Gorice, Zagreba, Zagrebačke županije i šire. Dobitnici su srebrne nagrade na međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja 2013. te brončane nagrade na međunarodnom natjecanju u Karlovcu 2015. godine, a postalo je prepoznatljivo kako po specifičnosti pjevanja tako i po raznovrsnosti repertoara”, kazala nam je voditeljica Matičinih četvrtaka Zdenka Mlinar.