Prijava

Vaša prijava

Električnim automobilom uštedjeli 4 tisuće eura


Otvorena je još jedna punionica za električne automobile na području Zagrebačke županije! Nakon Svetog Ivana Zeline i Zaprešića, red je došao na Svetu Nedelju.

 

-Županija je inicirala izgradnju e-punionice u svim svojim gradovima i Općinama Kravarsko, Pokupsko i Pisarovina. Također, iste smo i financirali, njihovu projektnu dokumentaciju i sufinancirali izgradnju.  – istaknuo je Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo. Uz poticanje e-mobilnosti, potiče se i korištenje obnovljivih izvora energije u prometu, ali se smanjuje i emisija ugljičnog dioksida. Punionica se nalazi na parkiralištu iza zgrade Gradske uprave, Trg Ante Starčevića 5. 

 

Za izgradnju ove punionice utrošeno je ukupno 181 tisuću kuna. Fašaić ističe kako se na ovaj način nastoji promovirati sve trendove, a ovo je upravo trend budućnosti – električni automobili, iako ih za sada nema mnogo. Poznato u Hrvatskoj ima tek stotinjak takvih automobila te poprilično zaostajemo za drugim članicama Europske unije.

 

Punionica je umrežena u nacionalni sustav mreže punionica, a može se koristiti uporabom personalizirane kartice. Ta kartica pripala je obitelji Davardić koja već dvije godine vozi električni automobil. – Auto je idealan za gradsku vožnju, jako ga volimo. Domet mu je 120 kilometara u jednom punjenju, a do sada smo napravili ukupno 37 tisuća kilometara. – rekla je vlasnica Zrinka, pohvalivši ovaj projekt.  Davardići su u ove dvije godine uspjeli uštedjeti 4 tisuće eura. Ono što je još pozitivno, vozači , uslugu punjenja do daljnjeg mogu koristiti bez naknade.