Prijava

Vaša prijava

Mali poduzetnik može bespovratno dobiti od 30 tisuća do čak 30 milijuna kuna!


Ministarstvo poduzetništva i obrta poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Kompetentnost i razvoj MSP“. Ističu kako će se na temelju objavljenog poziva mikro, malim i srednjim poduzećima dodijeliti bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 867 milijuna kuna u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.–2020.

 

Osnovni cilj objavljenog poziva je pružanje bolje potpore razvoju konkurentnosti, pomaganje održivog razvoja proizvodnje, jačanje sposobnosti poduzeća da se natječu na međunarodnim tržištima zbog povećanja regionalne konkurentnosti i bržeg gospodarskog rasta.
Prihvatljivi prijavitelji su mikro, malo i/ili srednje veliko poduzeće koje djeluje pojedinačno, a žele proširiti kapacitete za razvoj procesa, roba i usluga, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica, te za održavanje i povećanje zaposlenosti, prodaju na inozemnim tržištima i usvajanje novih rješenja i tehnologija.

 

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s rokom prijave od 1. lipnja do 31. prosinca, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava.

 

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji će se dodijeliti pojedinom projektu je 300.000 kuna, a ukupna potpora ne može prijeći prag od 30 milijuna kuna.

 


NAGRADA ZA NAJ PISMO