Prijava

Vaša prijava

Roditelji, ako vaše dijete ima štednju, javite se u Poreznu!


Budući da je od 1. siječnja prošle godine uveden porez na kamate na štednju, veći broj maloljetnih osoba postali su poreznim obveznicima.

 

Privremeno porezno rješenje kojim se utvrđuje godišnji porez na dohodak i prirez porezu na dohodak maloljetnika dostavljat će se zakonskim zastupnicima ili roditeljima, a utvrđeni iznos za povrat isplatit će se na račune maloljetnika.

 

Dostava rješenja obveznicima očekuje se do 30. lipnja, a isplata povrata u kolovozu, nakon zaprimanja i evidentiranja eventualnih prigovora poreznih obveznika na dostavljeno rješenje.

 

Porezna uprava moli zakonske zastupnike maloljetnika koji nemaju otvoren račun da dođu i dokažu skrbništvo te odluče o načinu isplate preplaćenog poreza što prije, kako se u policijskim ispostavama tijekom ljetnih mjeseci ne bi stvarale gužve na šalterima. Također,povrat poreza Porezna može isplatiti na račun roditelja ili zastupnika.

 

Pri dolasku u Poreznu upravu roditelji ili zastupnici moraju ponijeti izvadak iz matice rođenih za maloljetnu osobu, izvadak iz matice rođenih iz inozemstva ili drugu odgovarajuću vjerodostojnu ispravu kojom se dokazuje da su zakonski zastupnici maloljetnika.