Prijava

Vaša prijava

”Turopoljska zvona” s gostima i prijateljima proslavili jubilej


Pjevački zbor Sindikata umirovljenika Hrvatske Velika Gorica ”Turopoljska zvona” obilježio je sinoć koncertom 20. obljetnicu djelovanja pred prepunom dvoranom u Domu kulture. Koncert je otvoren skladbom ”Zapali svjetlo svojim životom”, a onda je članica (tajnica i glasnogovornica) Zbora Katica Modrušan ukratko podsjetila na njihova dva desetljeća pjevanja i druženja, koncerte, turneje i gostovanja širom Lijepe naše te u Mađarskoj (Koljnof) i BiH (Banjaluka). Uslijedile su izvedbe skladbi ”Turopolje, oj”, ”Kak’ je lijepo čuti kaj”, ”Polegla trava detela” i ”Malo ja, malo ti”.

 

Srednji dio koncerta ispunili su gosti: Njemački pjevački zbor Zagreb (”Kitica zelena”, ”Čardaš”, …), Vokalni ansambl ”Zlatne godine” (”Ave Maria”, ”Majko ljubezniva”, …, ”Jedna je Hrvatska”), te književnica Đurđa Jandriš-Parać i pučki pjesnik Stjepan Vitez (napisao je dugu prigodnu pjesmu u svom humorističkom stilu). Izredali su se i brojni čestitari, darovi i cvijeće, poljupci i suze radosnice. Koncert su okončali slavljenici, a onda su se svi, izvođači i publika preselili s prvog na drugi kat da bi se družili i uživali u bogatom domjenku.

 

Snježana Špehar, umjetnička voditeljica Zbora ”Turopoljska zvona”, vidno dirnuta velikim odziv publike, osvrnula se na 20 godina djelovanja: ”Zadovoljna sam ozbiljnim pristupom članova, kako probama tako i javnim nastupima. Eventualni izostanci (srećom, rijetki) s proba i koncerata vezani su samo za zdravstvene probleme, drugih izgovora nema. Repertoar se sastoji od narodnih i starogradskih pjesama, autorskih skladbi i skladbi duhovnog karaktera. Imamo nekoliko omiljenih pjesama kojima završavamo koncerte, a naša neslužbena himna je ‘Mesec svetli ober kleti’. Jedini kriterij za prijem novih članova je – željeti pjevati! Sve ostalo dolazi samo po sebi, odnosno mora se uklapati u naš okvir djelovanja.”

 

galerija fotografija