Prijava

Vaša prijava

Centar za odgoj i obrazovanje slavi 77. rođendan, stigla i ministrica Bernardica Juretić


Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, najstarija institucija takve vrste u Hrvatskoj, slavi svoj 77. rođendan. Veselo je bilo u dvorani Pučkog otvorenog učilišta gdje su štićenici Centra pripremili sat vremena zanimljivog programa. U njemu je među brojnim uzvanicima uživala i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

 

obljetnica Centra za odgoj i obrazovanje (7)

 

„Predivno je promatrati program kojeg su izvela djeca. Mnogi ljudi koji ne poznaju ovu problematiku ne bi očekivali takav nastup zbog toga jer imaju predrasude. Pohvaljujem rad svih djelatnika Centra jer se vidi kako se i u skromnim mogućnostima može postići jako puno“, rekla je ministrica Juretić.

 

obljetnica Centra za odgoj i obrazovanje (2)

 

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica osnovan je 1939. godine i jedan je od najstarijih domova sa školom za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama. Njegov cilj je osposobljavanje djece, mladih i odraslih za što samostalniji život i rad. Za njih se u Centru brine 30 defektologa različitih profila.

 

„Kod nas u osnovnoj školi imamo 83 učenika, 25 odraslih polaznika obuhvaćeno je programom radno-okupacijskih aktivnosti, te 70-ak djece“, kazala je Ivanka Mijić, pedagoginja i voditeljica škole u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.

 

Iz Grada kažu kako su ponosni što se jedan ovakav Centar nalazi upravo u Velikoj Gorici.

 

 „Velika Gorica je Grad prijatelja djece i upravo Centar za odgoj i obrazovanje itekako daje veliki doprinos da Grad svake godine potvrđuje da s pravom nosi tu titulu“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

 

„Želim zahvaliti i čestitati svim stručnim djelatnicima i zaposlenicima koji brinu o korisnicima i učenicima Centra za odgoj i obrazovanje. Iz današnje priredbe smo vidjeli koliko se ulaže truda i rada“, dodala je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak.

 

Galerija fotografija:

 


Na Tijelovo svi u Gornji Hruševec

XXIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika