Prijava

Vaša prijava

FOTO Tisuće Velikogoričana na VG FEST-u


U Velikoj Gorici se treću godinu održava VG FEST, festival urbane kulture. Park dr. Franje Tuđmana prepun je posjetitelja, a dan idealan za uživanje u svim sadržajima koje je pripremila Turistička zajednice grada, u suradnji s Udrugom G.A.S. i Plesnim klubom Megablast. Festival okuplja brojne profesionalne i amaterske umjetnike iz Zagreba i Velike Gorice – od glazbenika raznih žanrova, plesača, sportaša, DJ-eva, gamera do performera, koji su središnji velikogorički park pretvorili u veliku umjetničku radionicu.

 

VG FEST (12)

 

„Savršeno, mislim da bi u stvari trebalo ovako izgledati svake subote. Velikogorička je ponuda postala konkurentna i zagrebačkoj, iako sam ja Zagrepčanka, ali ovo je odlično događanje kakvog bi stvarno trebalo biti češće“, ispričala nam je voditeljica programa Martina Validžić.

 

Mnogi građani vježbali su na otvorenom u novom velikogoričkom workout parku, učili su o jogi, capoeiri, paintballu, parkouru, a sve to u sklopu sportskog jutra pod nazivom „Živimo zdravo i aktivno“.

 

VG FEST (1)

 

Klub australskog nogometa Bombers iz Velike Gorice svim zaniteresiranima je pokazao što je to australski nogomet i što ga razlikuje od onog kojeg većina nas gleda na malim ekranima.

 

„Specifičnost ovog nogometa je to što je dinamičan sport, leteće su izmjene, što znači da svaki igrač može ući kada god želi te igra ne staje niti u jednom trenutku. Igra se 4×20 minuta, tako da trema imati dobru kondiciju.“, rekao je član kluba Tomislav Nedić.

 

VG FEST (13)

 

Pažnju je plijenio i paintball. Tko god je želio, postavljenu metu mogao je gađati bojama.

 

 „Savršen spoj adrenalina i zabave, u pitanju je jako zdrav sport jer boravi se u prirodi“, napomenuo je Denis Komšić iz Paintball kluba 300.

 

Temi zdravog života pridružio se finalist prvog hrvatskog Masterchefa Matija Nikolić sa svojom dječjom radionicom „Zdravi sendvič“.

 

„Djeci kroz igru pokušavamo nametnuti sve sastojke koje oni inače ne bi konzumirali, od krastavaca, luka, jabuke, rikole. U tome smo uspjeli jer djeca sve jedu“, zadovoljan je kreativni kuhar.

 

VG FEST (16)

 

Kroz dva dana festivala očekuju vas besplatne radionice zmajarenja, izrade prirodne kozmetike, face paintinga, hoola hoopa, plesa na svili i slacklineu, gaming natjecanje za sve ljubitelje kompjuterskih igrica i virtualnih avantura, DJ slušaonica na kojoj će se predstaviti mlade snage velikogoričke elektro scene, prigodna prodaja knjiga u sklopu akcije Gradske knjižnice V.Gorica „Sve za 5!“, a prvi put je u Gorici Muzej automobila Ferdinand Budicki iz Zagreba, koji je na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta predstavio neke od svojih eksponata iz bogatog muzejskog fundusa.

 

VG FEST (7)

 

Bogat subotnji program završit će velikim koncertom splitske grupe The Beat Fleet, svima poznati kao TBF koji od 21 sat preuzimaju pozornicu, a publiku će zasigarno rasplesati svojim poznatim hitovima Smak svita, Fantastična, Data, Mater, Uvik kontra i Veseljko.

 

Nedjelja je rezervirana za grafitiranje i izložbu nacrtanih grafita, crtanje kanom, natjecanja i otvorene radionice Plesnog kluba Megablast, plesni show program u sklopu kojeg će se publici predstaviti plesovi iz cijeloga svijeta: afrički, indijski, gypsi, turski, egipatski, flamenco samo su dio bogate plesne večeri koja će završiti zanimljivim audio-vizualnim performansom grupe Beat Busters.

 

Galerija fotografija: