Prijava

Vaša prijava

DVD Kuče održalo svoj prvi Kup


U subotu na nogometnom igralištu Turopoljca u Kučama održano je natjecanje mladih vatrogasaca – “1. Kup DVD Kuče 2016.”. Voditeljica mladeži DVD Kuča gospođa Marina Jakovljević (supruga jednog od čelnika lokalnog NK Turopoljca) rado se odazvala pozivu za razgovor samo za Cityportal.

” Dobrovoljno vatrogasno društvo Kuče iduće godine slavi rijedak jubilej; 120 godina od osnutka i ciljano smo po prvi put organizirali natjecanje ovakvog tipa pod imenom “1. Kup DVD Kuče 2016.” Sudjelovali su djevojčice i dječaci svaki u dvije kategorije: djece (6-12 godina) i mladeži (12-16). Moram odmah naglasiti da smo ugodno iznenađeni brojem naših gostiju. Sudjelovala su društva iz Velike Bune, Strmca Bukevskog, Rakitovca, Novog Čiča, Starog Čiča, Kosnice, Čičke Poljane, Kurilovca, Vukovine, Mraclina, Turopolja, Kuča, Buševca, Velike Mlake, Kravarskog, Ribnice, Svibovskog Otoka, Šiljakovine, Zaprešića, Ostrne, Male Erpenje, Lazina Čičkih i Vrbova” – otkrila je uvodno gospođa Jakovljević i odmah zbrojila broj ekipa i momčadi. “Ukupno je prijavljeno 44 što ekipa (djevojčice), što momčadi (dječaci), a nije teško izračunati da je to ukupno blizu 500 djece. Pribrojimo li trenere, voditelje, roditelje i ostale goste, na igralištu našeg Turopoljca prodefiliralo je oko 700 duša sklonih vatrogascima” – ne bez ponosa kazala je vrlo ljubazna dama u vatrogasnoj odori.

 

Pobjednici? Nagrade su primile po tri prvoplasirane iz svake kategorije što ukupno čini 12 ekipa ili momčadi. Dok šaljemo ovaj izvještaj, najbolji još nisu bili proglašeni. Nije to ni presudno jer pobjednici su svi koji su sudjelovali. Već samom činjenicom da su članovi tako plemenitog društva razočaranih ne bi trebalo biti.

galerija fotografija: