Prijava

Vaša prijava

Dolijao lopov koji je u 20 razbojništava pričinio milijunsku štetu


Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio 20 kaznenih djela razbojništava, od kojih jedno u pokušaju. Kaznena djela su počinjena u periodu od 22. veljače 2013., do 8. siječnja 2016. godine u devet poslovnica banaka, devet poslovnica pošte i dvije benzinske postaje na području Maksimira i Peščenice, Medveščaka, Novog Zagreba, Trešnjevke i Trnja.

 

Osumnjičeni je kaznena djela činio na način da bi automobilom ili pješice dolazio do poslovnica banaka, pošte i benzinskih postaja, prethodno se maskiravši najčešće izrezanim dijelom rukava, medicinskom maskom, šilt kapom, kapuljačom od jakne ili sunčanim naočalama, a potom ulazio u objekte gdje je uz prijetnju pištoljem kao i plastičnim te plinskim pištoljem, otuđivao novac. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 1,375.874 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.