Prijava

Vaša prijava

Lukavec ovog vikenda u znaku LegendFesta, mjestom će odzvanjati zvukovi nadnaravnih bića


Do trećeg LegendFesta ostalo je još samo dva dana, a organizatori su pripremili uistinu zanimljiv i bogat program. Ovogodišnja tema su zmajevi – jedna od najstarijih ali i najstrašnijih mitoloških bića. Očekuju vas interaktivne radionice, predstave, pripovjedaonice, izložbe, instalacije i predavanja.

 

“Od interaktivnih radionica svakako bih izdvojila radionicu coprnica na kojoj će se kao i prošle godine moći polagati ispit za coprnice, zatim razno razne druge radionice kao što su filcanje vune, zmajevo blago te zmajska radionica, u kojoj će se moći izrađivati leteći zmajevi. Zatim tu će biti i radionica izrade nakita”, najavila je Dijana Zajec iz udruge Val kulture.

Bit će tu i glazbena radionica Lidije Bajuk, instalacija Zdenka Bašića “Prolaz kroz zmajevo grlo” te žonglerski performans “Igre zmajeva”.

 

foto: legendfest.hr
foto: legendfest.hr

“Uokolo dvorca moći će se čuti i mistični zvukovi nadnaravnih bića, bit će postavljena zvučna izolacija u kojoj će se dočarati ta posebna magična atmosfera”, dodala je Zajec.

 

U dvorcu Lukavcu bit će izloženi i najbolji radovi pristigli na natječaj Legendart, a riječ je o projektu u kojem su učenici imali priliku izraditi crteže i ostale likovne radove na temu nematerijalne baštine. Ove je godine na natječaju sudjelovalo preko 20 škola iz cijele Zagrebačke županije, a pristiglo je oko 300 radova.

 

Sve će se odvijati u subotu i nedjelju od 16 do 24 sata, a ulaz na sva događanja je besplatan.