Prijava

Vaša prijava

Tko radi najbolje štrukle u Buševcu, doznajte 22.lipnja


Društvo žena Buševec na popis svojih događanja dodalo je još jednu zanimljivu manifestaciju. Naime, 22.lipnja organiziraju “1. Buševsku štruklijadu” na kojoj će se birati najbolje štrukle.

 

Štrukle su jedan od simbola Turopolja kad je u pitanju hrana, a naša sumještanka Ivana Belošević pečenjem štrukli bavi se već dugi niz godina. Na taj način želimo i nju malo promovirati” – kažu iz Društva žena.

 

foto: FB Društvo žena Buševec
foto: FB Društvo žena Buševec

 

Sve počinje u 16 sati kod pozornice iza Doma kulture u Buševcu i svi koji žele prezentirati svoje umijeće u spravljanju štrukli, su dobrodošli. Za razliku od ostalih natjecanja, ovo će ocijenjivati publika, a ne žiri.

 

Očekuje vas još i natjecanje zabijanju čavla, utrka u tačkama, piljenje drva, skakanje u vrećama i potezanje užeta, a oni najbolji će biti nagrađeni.

 

Društvo žena Buševec pripremilo je i odličnu gastro ponudu: domaće štrukle, grah s kobasicama i suhim mesom, domaće gibanice i ostale turopoljske delicije, a za dobru zabavu pobrinut će se Društvo žena Pleso sa svojom kratkom komedijskom predstavu i grupa Dinacordi-Luna band.