Prijava

Vaša prijava

Obrtnička komora Zagreb svečano podijelila 255 majstorskih diploma


Svoju majstorsku diplomu danas je u Obrtničkoj komori Zagreb preuzelo 255 kandidata u 34 zanimanja koji su majstorske ispite položili na jesenskom roku prošle i proljetnom roku ove godine.

 

“Diploma mi znači puno za budućnost, ako bih htjela otvoriti svoj salon da to mogu bez problema učiniti. Već dugo godina radim pa nisam imala problema i nije mi bilo teško steći ovu diplomu”, rekla je frizerka Kristina Milojčić iz Zagreba .

 

Polaganje majstorskog ispita važan je korak za buduće obrtnike jer im omogućava da otvore vlastiti obrt i postanu poduzetnici.

 

“No, mislim da je to i jedna velika odgovornost s obzirom da će oni kasnije obrazovati mlade, one koji kreću u obrazovanje i koji se obrazuju za strukovna zanimanja. Dužni su prenostiti svoja znanja i učiniti od njih što kvalitetnije kadrove”, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić.

 

obrtnici (2)

 

“Radim u firmi, a znate kako je tamo – moraš raditi, ali ne smiješ zaraditi. Htio bih otvoriti svoj obrt doma i zato sam polagao ovaj ispit. Tim poslom se bavim već oko 25 godina“, objasnio je autoelektričar Drago Bistrički iz Svetog Ivana Zeline.