Prijava

Vaša prijava

Posavljačko-turopoljsko sijelo na otvorenom pun pogodak


Kulturno-umjetnička udruga ”Turopoljska tradicija” organizirala je jučer ”Posavljačko-turopoljsko sijelo” na novom asfaltnom igralištu u Kosnici i tako prvi put u četiri godine održala folklorom prožetu manifestaciju na otvorenom. Bila je to logična odluka organizatora, jer je za Sijelo prostor Vatrogasnog doma u Kosnici postao premali. Organizacija je bila vrlo dobra, postavljanje bine i suncobrana učinili su igralište pristojnim prostorom za izvedbu prigodnog programa. Indikativno je da je prvi red gledališta, ”uzvaničko-politički”, bio popunjen do posljednjeg mjesta, to bi mogla biti asocijacija na bliske izbore. Predsjednik KUU Turopoljska tradicija Filip Margić uručio je sudionicima priredbe spomen zahvalnice, kao i brojnim sponzorima odnosno donatorima.

Posavljačko-turopoljsko sijelo (14)

Izvođači programa bila su kulturno-umjetnička društva utemeljena u poratnim godinama od Hrvata Posavljaka u Gradu Zagrebu i na području Grada Velike Gorice. Nastupili su: KUD Derventsko kolo, KUD Veseli Posavljaci – Bijelo Brdo, KUD Izvorni običaji – Udruga Bosanskih Posavljaka (svi Zagreb), KUD Rodna gruda (Dugo Selo), KUD Čiče (Novo Čiče) te kao gosti Hrvatsko pjevačko društvo Kučani (Kuče). U veseli događaj uključila se i svadbena kolona koja je napravila počasni krug oko igrališta te sirenama pozdravila izvođače i gledatelje, a fotoreporter je počašćen pićem iz kumovog automobila.

Posavljačko-turopoljsko sijelo (15)

Nakon službenog dijela programa upriličena je bogata tombola, raspoloženje je raslo kako je vrućina popuštala, pjevalo se i plesalo, uživalo u jelu i piću. Kada su folkloraši ispucali svoje adute, na scenu je stupio bend MP3 i samo nastavio u veselo-zabavnom ritmu.

 

galerija fotografija