Prijava

Vaša prijava

Ljeto u kinu: Besplatne projekcije triju filmova s Pula Film Festivala


Kino Gorica u srijedu, 27. srpnja, prikazuje tri filma, drame ‘Puni udar’ i ‘Vrapci’ te dokumentarac ‘Modri kavez’. Radi se o izboru s Pula Film Festivala, a sve tri projekcije su besplatne.

 

“Cilj filma je odati počast i iznijeti zanimljive činjenice iz života ljudi čije je živote, ponekad i generacijama, obilježilo more i pomorstvo. Otkrivajući tajne pomoračkih života, njihovih obitelji, snove, talente, strahove, nadanja i nebrojene pustolovine, ‘Modri kavez’ skida stigmu s klišea i otvara nove horizonte i priče od kojih zastaje dah”, kažu iz goričkog kina, a film je na rasporedu u 18 sati.

 

Odmah nakon toga, u 19,45 sati prikazuje se film o odrastanju pod nazivom ‘Vrapci’. U izoliranom selu na Islandu gdje se 16-godišnji Ari doselio ocu nakon što je do tada živio s majkom u Reykjaviku. Osim što se mora nositi s teškim odnosom s ocem i sa spoznajom da su se njegovi prijatelji iz djetinjstva promijenili, Ari u takvim beznadnim okolnostima mora pronaći i svoj vlastiti put.

 

Zadnji film u sklopu ‘Ljeta u kinu’ je drama ‘Puni udar’, počinje u 21,30 sati, a govori o čovjeku koji pogreškom iz daljinski upravljanog drona bombardira školu prepunu nevine djece. Upravljajući njime daleko iz vojne baze suvremeno ga ratovanje drži na sigurnom i daleko od svojih žrtava. Međutim, nakon ovog incidenta ne može izbaciti iz glave one koje je ubio.