Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan Zagrebačke županije


Svečanom sjednicom Županijske skupštine proslavljen je Dan Zagrebačke županije. Inače,  obilježavamo ga 17.srpnja! Svečanosti su nazočili brojni visoki uzvanici, saborski zastupnici,  gradonačelnici, načelnici, predstavnici veleposlanstava u Republici Hrvatskoj i brojni drugi. Uvodno se prisutnima obratio predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković koji je istaknuo karakteristike Zagrebačke županije, a to su stabilnost, snažnost i upravljanje marom dobrog gospodara.

 

-Po brojnim makroekonomskim pokazateljima spadamo u sam vrh Republike Hrvatske, dodao je Bošnjaković i rekao kako se u Skupštini na tolerantan i demokratski način, donose važne odluke. Raspravlja se, radi konstruktivno i djelotvorno. Predsjednik Bošnjaković naglasio je da županija nema kredite, deficite i minuse, a istovremeno u okviru proračuna svoje mjesto nalaze brojni gospodarstvenici i poljoprivrednici. U Zagrebačkoj županiji svatko nalazi svoje mjesto.

 
Zagrebačka županija najstabilnija županija u državi
 

U svom izlaganju župan Stjepan Kožić osvrnuo se na rad u proteklom razdoblju. Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, Zagrebačka županija uspjela je zadržati status jedne od gospodarski najstabilnijih županija. Župan Kožić kroz kratku analizu ekonomskih kretanja i poslovanja županijskih poduzetnika podsjetio je na sve postignute rezultate, ali i najavio buduće projekte.

 

-Svjesni smo naših prednosti, ali i nedostataka, rekao je župan. Ove godine planiramo uz redovne izvore financiranja dodatno uložiti 50 milijuna kuna kako bi poboljšali stanje na cestovnoj infrastrukturi. Tu su i dva strateška projekta koja su u visokoj fazi pripreme, a radi se o Regionalnom vodoopskrbnom sustavu Zagreb-istok i izgradnja širokopojasne infrastrukture koja će svim kućanstvima osigurati pristup brzom internetu.

 

Župan Kožić, pozvao je sve na zajedništvo i toleranciju te dinamičan i aktivan rad na rješavanju gorućih problema koji tište građane.

 

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner istaknuo je da rezultati koje postiže Zagrebačka županija opravdavaju koncept opstanka županija u Hrvatskoj, odnosno opravdava njihov smisao i postojanje.

 

Dodijeljena javna priznanja i zahvalnice

 

Za svečanosti su dodijeljena i javna priznanja. Povelja Zagrebačke županije pripala je Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Pčelarskoj udruzi „Lipa“ Jastrebarsko 1990, Mješovitom pjevačkom zboru Kulturno umjetničkog društva „Ban Josip Jelačić“, Udruzi Ivana Perkovca, paraolimpijki Mariji Horvačić i Obrtu za prijevoz i usluge Vlahovac. Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobio je učenik trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo Marko Miroslav Bača. Poduzeće ŽE-MA, karate reprezentativka Ana Lenard te poduzeće za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa Ivanićplast dobitnici su nagrade za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu. Podijeljene su i zahvalnice, koje su uručene Janu Flegaru iz Taekwondo kluba Bistra. Josipi Gvozdanić, studentici pjevanja iz Kravarskog, Marijanu Lukšiću, predsjedniku Lovačke udruge „Srna“ iz Samobora i Svetlani Lukić, voditeljici i koreografkinji Baletnog studija Jastrebarsko.

 

U ime nagrađenih, zahvalio se Vitomir Klasić naglasivši kako će svim dobitnicima ova nagrada biti dodatan poticaj da postižu još bolje rezultate.

 

Dan ranije, delegacija županije, na čelu sa županom Stjepanom Kožićem odala je počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije kod spomen obilježja na mostu na rijeci Kupi u općini Pokupsko.

Fotogalerija: