Prijava

Vaša prijava

“Da je danas Vladko Maček živ, bio bi sretan da su se ostvarili njegovi ciljevi”


Svečanošću u Jastrebarskom obilježena je 137. godišnjica rođenja Vladka Mačeka. Ispred njegova spomen poprsja položeni su vijenci i zapaljeni lampaši, a u župnoj crkvi sv. Nikole služena je misa zadušnica.

 

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

 

“Činjenica je da je doktor Vladko Maček tada okupio Hrvatsku i hrvatske građane i da se ta ideja puno, puno godina kasnije razvila u nešto što je danas slobodna domovina Hrvatska. To je samo jedno od njegovih dostignuća. Želim svima nama koji se bavimo javnim poslom da u svoje djelovanje ugradimo sve najbolje od Mačeka, ali i njegovih suvremenika”, rekao je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog.

 

Maček je bio borac protiv svih totalitarizama. Kako bi ga se spriječilo u političkome djelovanju bio je zatvaran te je naposljetku emigrirao u Sjedinjene Američke Države.

 

“Vladko Maček je već tada imao viziju slobodne i suverene Republike Hrvatske. Bio je pravi vođa hrvatskog naroda. Da je danas živ, bio bi sretan da su se ostvarili njegovi ciljevi”, kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

 

Vladka Mačeka prisjetili su se i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a nju je uveličao i pjevački nastup HSPD dr. Antun Radić iz Okića.

 

Dan Vladka Mačeka (2)

 


Gradsko natjecanje u futsalu za učenike 5. i 6. razreda