Prijava

Vaša prijava

Mladi, visokoobrazvoani i nezaposleni zahvaljujući EU projektu postali Menadžeri poslovnog razvoja


Projekt ‘Menadžeri poslovnog razvoja’ ulazi u svoju završnu fazu, a njime je 30-ero mladih, visokoobrazovanih i nezaposlenih ljudi dobilo certifikat za stečena znanja iz poduzetništva i fondova Europske unije, te tako dobilo priliku za zaposlenje.

 

“Htio bih pohvaliti sve sudionike ovog projekta i zahvaljujem im se na uloženom trudu i radu. Nadam se da su svi polaznici stekli kvalitetna iskustva i vještine za budući rad. Nadam se i da je ovo samo jedan u nizu projekata koji ćemo odraditi s Gradom Požegom i Sisačko-moslavačkom županijom”, rekao je Domagoj Ilečić, pročelnik goričkog Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

 

Menadžeri poslovnog razvoja (1)

 

Projekt su u prosincu 2014. godine započeli Grad Velika Gorica, Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije Si-Mo-Ra te Grad Požega. Polaznici su u sklopu projekta prošli 15-dnevnu obuku na kojoj su učili kako posluju obrti, poduzeća i jednostavna trgovačka društva, kako pokrenuti vlastiti posao te izraditi poslovni plan. Drugi dio programa bio je usmjeren na edukaciju o prijavama na EU fondove i programe.

 

“Volontiram u ovom uredu od veljače ove godine. Stekla sam puno dobrih iskustava, upoznala puno ljudi, a nadam se i da sam uspjela pomoći klijentima koji su nam se obratili, pogotovo s poslovnim planovima za dobivanje poticaja za samozapošljavanje”, kaže polaznica programa Anamarija Hucika.

 

Menadžeri poslovnog razvoja (2)

 

Osim edukacija, polaznici su pet dana u Požegi učili o mogućnostima financiranja poduzetnika, a nakon toga su posjetili i Irsku gdje su na studijskom putovanju više saznali o irskim primjerima poduzetništva.

 

“Velika većina naših mladih je dobila zaposlenje što smatramo najvećim benefitom ovog projekta, osim povezivanja mladih s poduzetnicima na terenu. U planu je prijaviti i fazu dva koja bi bila nastavak projekta, a ovi sadašnji polaznici tada bi bili mentori novim mladim polaznicima“, objasnila je Dražana Halar, koordinatorica projekta menadžeri poslovnog razvoja.

 

Gotovo mjesec dana prije kraja projekta, od osam prijavljenih Velikogoričana, šest ih je već pronašlo posao.

 


Gradsko natjecanje u futsalu za učenike 5. i 6. razreda