Prijava

Vaša prijava

Mijenjaju trule vodovodne cijevi koje su prijetile poplaviti školu u Vukovini


Radovi na adaptaciji Osnovne škole Vukovina u punom su jeku, a dok nisu krenuli, nitko nije ni slutio u koliko su lošem stanju bile vodovodne cijevi. Bilo je samo pitanje vremena, kaže ravnatelj Damir Bedić, kad će ta voda početi curiti.

 

“Cijela kuhinja se adaptira, imat ćemo potpuno novu ventilaciju, nove cijevi i novi odvod. To je sve bilo staro 40-ak godina, a morali su zamijeniti i glavni vod koji ulazi u školu jer su sve cijevi trule. Nismo znali da ćemo naići na tako loše stanje. Sve cijevi koje smo dotaknuli su na nekim dijelovima tako hrđave da propadaju. Ovo je prva faza radova, ostavit će se svi priključci za opremu koja će se kupiti kasnije”, objasnio je Damir Bedić.

 

radovi OŠ Vukovina

 

Loše stanje škole promijenilo planove

 

Naime, plan je bio ove godine napraviti pola radova i kupiti pola opreme. No, zbog stanja koje su zatekli kad su krenuli s radovima, odlučili su prvo sve radove napraviti, a s opremom ići nagodinu. Od opreme će ove godine kupiti samo jednu peć.

 

“Preuređujemo i jednu učionu gdje će nam biti produženi boravak. To sve mora biti do jeseni, a kako radovi dobro napreduju, bit će sve gotovo do 20. kolovoza. Do sada smo kupili tri garniture klupa i stolica, dvije za matičnu školu i jednu za školu u Mraclinu. Obnovili smo informatičku učionu i urede defektologa i pedagoga te jednu prostoriju gdje će defektolog moći raditi s djecom s teškoćama u razvoju”, kaže ravnatelj Bedić i dodaje:”Naša čistačica iz Buševca je sjedila za tim klupama dok je išla u školu, stare su oko 25 godina i drago nam je da smo napokon ih obnovili”.

 

radovi OŠ Vukovina2

 

Radovi na cijevima, ventilaciji i kuhinji vrijedni su oko 320.000 kuna, a još 30.000 kuna koštat će peć. Sve se financira iz gradskih sredstava, a radove je danas obišao i gradonačelnik Dražen Barišić.