Prijava

Vaša prijava

Poslovna zona Marof uskoro spremna za prihvat prvih investitora


Poduzetnička zona Marof“ u Lekeniku projekt je na kojem se radi već 10 godina, a podržan je i od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od oko 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 32 milijuna kuna, a ostatak financira sama Općina.

 

Poslovna zona prostire se na 40 hektara, a poduzetnicima će biti na raspolaganju 38 parcela veličine od 5.000 do 7.000 kvadratnih metara.

 

foto: lekenik.hr
foto: lekenik.hr

 

Mogu reći da sam zadovoljan sa do sada napravljenim poslom. Radovi na izgradnji infrastrukture dobro napreduju i trebali bi biti gotovi u roku, odnosno do kraja kolovoza. Uskoro očekujemo i raspisivanje natječaja za prodaju čestica na PZ Marof“ – rekao je načelnik Ivica Perović prilikom obilaska radova.

 

Podsjetimo, uređuje se kompletna infrastruktura: elektroinstalacije, javna rasvjeta, telekomunikacija, plinovod, vodoopskrba, sanitarna i oborinska odvodnja, te prometnice.

 

Načelnik je najavio kako će buduće vlasnike parcela osloboditi plaćanja komunalne naknade uz uvjet da zaposle najmanje 5 djelatnika s područja Općine. Prve će godine u potpunosti biti oslobođeni plaćanja, drugu godinu plaćat će 50%, dok će treće godine plaćati 70%. Inače, cijena komunalnog doprinosa je niska na području cijele Općine i iznosi oko 8 kuna, dok su za neke objekte (skladišta) ti iznosi i niži.