Prijava

Vaša prijava

Narodna koalicija objavila listu za VI izbornu jedinicu – Velikogoričani teško mogu biti zadovoljni ovakvom listom


Velikogorički SDP nakon Vesne Fabijančić Križanić neće ni u ovom sazivu Sabora moći računati na svog aktualnog kandidata koji bi na listi barem ostvario minimalne šanse za ulazak u Sabor na predstojećim parlamentarnim izborima ili barem zauzeo neku od počasnih pozicija pa makar i posljednju na listi. Goran Beus Richembergh ostaje tako jedini predstavnik Velike Gorice koji bi u slučaju pobjede na Narodne koalicije na slijedećim izborima branio interese Velike Gorice među vladajućima. Velikogorički HNS pak ovime daje do znanja da u ovom trenutku mnogo bolje kotira u Županiji od velikogoričkog SDP-a, što također može biti i poruka pred lokalne izbore u svibnju iduće godine.

To samo potvrđuje nagađanja da pred novim predsjednikom gradskog SDP-a predstoji ogroman posao u pripremi slijedećih lokalnih izbora. Velika Gorica je najveći grad u Zagrebačkoj županiji stoga se unutar dvije najjače gradske stranke (SDP i HDZ) uvijek jasno očekuje da će iz svojih redova iznjedriti kandidate za pozicije u Saboru. I dok će Dražen Barišić obzirom na rast popularnosti i poziciju predsjednika županijskog odbora HDZ-a zauzeti najvjerojatnije jednu od prve tri pozicije na listi IV izborne jedinice, gradski SDP će svog kandidata čekati još neko vrijeme. Priče koje kruže gradom ovih dana ga će Ivo Jelušić biti novi kandidat SDP-a za gradonačelnika Velike Gorice na slijedećim lokalnim izborima možda i daju za pravo onima koji tvrde da će gradski SDP ipak imati svog zastupnika u Saboru. No, mnogi iz SDP-a u Velikoj Gorici se ne slažu, smatrajući da uz ovakvo članstvo “uvozeći” kandidata za gradonačelnika stranka u stvari radi protiv sebe, što je posljednjih osam godina na lokalnim izborima i potvrdilo.

 

Damir Šimunić pak kao najodgovornija osoba u gradskom SDP-u mora zajedno sa svojim gradskim odborom donijeti odluku koja će dugoročno ići u pravcu jačanja velikogoričkog SDP-a. Ovakva lista Narodne koalicije za VI izbornu jedinicu donekle i olakšava Šimuniću pripremu za lokalne izbore jer je s njega skinuta sva odgovornost za eventualni neuspjeh u Velikoj Gorici na predstojećim parlamentarnim izborima. Ovakvom politikom nacionalnog SDP-a prema vrlo važnoj biračkoj bazi u Velikoj Gorici ne bi se uopće iznenadili da lijevo orijentirani Velikogoričani svoj glas na parlamentarnim izborima iz protesta daju Barišiću.

 

Narodna koalicija, VI izborna jedinica
1. Mirando Mrsić
2. Nenad Stazić
3. Željko Lenart (HSS)
4. Goran Beus Richembergh (HNS)
5. Ivo Jelušić
6. Zoran Vasić
7. Bojan Glavašević
8. Kristina Ikić-Baniček
9. Iva Prpić
10. Ilija Ćorić (HSS)
11. Ljeposlava Barta (HSU)
12. Maja Sporiš
13. Adelina Ivković (HNS)
14. Svjetlana Lazić