Prijava

Vaša prijava

FOTO Jedinstveni projekt goričkog Učilišta: Počinje edukacija nezaposlenih za dva zanimanja koja još ne postoje na tržištu rada!


Nakon što je Pučko otvoreno učilište pokrenulo europski projekt zapošljavanja marginaliziranih skupina i educiralo predavače, danas su predstavili i 27 kandidata koji će proći dvomjesečni obrazovni program koji počinje 29. kolovoza.

 

EDU VG PP+, zapošljavanje (15)

 

Karla (33) nezaposlena je više od pola godine i nada se kako će zahvaljujući edukaciji za voditelja društvenog poduzeća ipak lakše pronaći posao. To joj, međutim, neće biti jedina diploma. Prvostupnica je hotelskog menadžmenta, a uskoro će postati i projektna menadžerica.

 

„Mislim da će mi ova dodatna edukacija u Velikoj Gorici omogućiti dodanu vrijednost te očekujem veću šansu za zaposlenje. Vidim se na radnom mjestu u nekoj udruzi, a razmišljam i pokrenuti vlastiti posao“, ispričala je Karla.

 

Od 41 kandidata koji su zadovoljavali formalne uvjete odabrano je njih 15 za poslove voditelja društvenog poduzeća te 12 za program knjigovođe za društvena poduzeća.

 

„Oni su danas potpisali ugovor kojim su se obavezali da će redovito pohađati nastavu, a mi da ćemo im osigurati potrebne uvjete, prostor, nastavnike, sve potrebne materijale i besplatnu edukaciju. Nakon što je završe, trebat će položiti završni ispit kako bi dobili diplomu. Zanimanje će im biti upisano u radnu knjižicu“, istaknuo je stručni suradnik za nastavu Ivan Rak.

 

EDU VG PP+, zapošljavanje (11)

 

Kako je riječ o zanimanjima kakvih na tržištu rada još nema, iz Pučkog učilišta očekuju da će kandidati pronaći toliko potreban posao.

 

„Ovih 27 polaznika bit će prvi koji će imati nova zanimanja, steći će kompetencije zbog kojih će biti konkurentniji i smatramo kako će se zbog toga lakše zaposliti“, kaže Anita Pišković iz projektnog tima.

 

Projekt ‘EDU VG PP PLUS‘ vrijedan 1,2 milijuna kuna s 94 posto je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak financira Pučko otvoreno učilište. Partner u provedbi projekta je zagrebačka Udruga PET PLUS, koja se bavi socijalnim uključivanjem skupina u nepovoljnom položaju.

 

Galerija fotografija: