Prijava

Vaša prijava

U Pokupskom za Dan općine dvodnevna manifestacija


Općina Pokupsko osnovana je prije 21 godinu, koliko je duga i tradicija obilježavanja Dana Općine. Ovogodišnja proslava održat će se u nedjelju, 14. kolovoza i ponedjeljak, 15. kolovoza, kada će mještani ujedno proslaviti i Veliku Gospu, zaštitnicu svoje pokupske župe. Sveta misa je u 11 sati, nakon čega počinje tradicionalna procesija mjestom. Za sve posjetitelje pripremaju zanimljiv kulturno umjetnički te sportski program, koji počinje Općinskim raftingom.

 

“U 10 sati kreće Kup Pokupskog u veslanju – kajaka i kanua. U pitanju je međunarodni kup jer nam dolaze i veslači iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. U to isto vrijeme se prikupljaju svi veslači koji će sudjelovati na ovogodišnjem Kupskom plovu“, kaže načelnik općine Božidar Škrinjarić.

 

U poslijepodnevnim satima bit će održana mala škola ribolova u organizaciji Športsko-ribolovnog kluba Šilj. Bit će tu i natjecanja u ribolovu te odbojci na pijesku.

 

“Na Gospu je i veliki malonogometni turnir na kojem očekujemo mnoštvo posjetitelja. Organizirana je odbojka na pijesku i još 14 priredbi, a potrudit ćemo se da sve naše goste dočekamo sa našim pokupskim specijalitetima, dodaje načelnik Škrinjarić.

 

Program Općine Pokupsko

 


Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja