Prijava

Vaša prijava

Ante Radoš kao kapetan o Udarniku i drugim nogometnim ćakulama


Četvrtoligaš Udarnik je ljetos angažirao devetoricu novih nogometaša i zadao si ambiciozan cilj, plasman u 3. Hrvatsku nogometnu ligu. Kurilovčani su do sada u pripremnom periodu odigrali čak osam test utakmica a danas 12. kolovoza doma od 18 sati igraju još protiv Kustošije, onda 17. 08. također na SRC Kurilovec kontra trećeligaša Dubrave i generalku za prvenstvo 20. kolovoza u Pisarovini protiv Jamnice. Svi Udarnikovi suparnici osim Jamnice su jače rangirani, uglavnom trečeligaša. Ante Radoš je starosjedioc i kapetan momčadi u Udarniku pa je logično da smo upravo njega zamolili da komentira mogućnosti nove momčadi, barem na temelju do sada viđenog.

 

 

Ante Radoš (1)
Ante Radoš

Prije toga mora se ukratko predstaviti mladića u najboljim nogometnim godinama koji je na terenu produžena ruka novog trenera, iskusnog Borisa Perkovića. Ante je rođen 5. srpnja 1990. u Zagrebu. Nogometno je školovan u Radniku iz Velike Gorica a na poziv Varteksa kao 15-godišnjak otišao je u Varaždin gdje je proveo pet godina. Nakon toga vratio se u HNK Goricu u generaciju koja se proslavila izborivši 1. HNL a u kojoj velikogoričanima nije bilo dozvoljeno igrati iz toliko puta već opisanih apsurdnih razloga.

Radoš mlađi (u Gorici kao trener u školi nogometa godinama već radi Antin stric Zvonko Radoš, ranije priznati prvoligaški vratar) napustio je Goricu kada je imao 22 godine nezadovoljan (ne)dobivenom minutažom i preselio dva kilometra južnije u Udarnik gdje je eto i danas stožerni igrač. Po vokaciji je Ante stoper ili bočni ali odigrat će on sve što trener od njega zatraži i to jednako kvalitetno.

 

“Suradnja s novim trenerom Borisom Perkovićem je fenomenalna. Različit je u odnosu na druge stratege s kojima sam radio jer prije svega je pravi čovjek i prijatelj a tek potom nogometni stručnjak. O pojačanjima (Damir Milanović, Ante Džaja, Domagoj Kranjčec, Kristijan Brčić, Dražen Ladović, Ivan Zagorec, Goran Petković, Matej Kelava, Josip Grdenić) ne treba trošiti previše riječi, dečke sam poznavao i ranije jer sam mnogo puta igrao s njima ili kontra njih. Svi oni donijeti će Udarniku i našoj igri dimenziju više a i za cilj koji je postavio klub a koji se zove 3. hrvatska nogometna liga. Osim igrača, svakako je veliko pojačanje i novi sportski direktor Darko Janječić Žica koji će sigurno također pridonijeti ostvarenju ciljeva. Mi starosjedioci brzo smo kliknuli s novacima jer oni su se predstavili kao pravi dečki za klapu a najvažnije jer su kvalitetni igrači. Igre u pripremnom periodu kontra jače rangiranih momčadi pokazuju da smo na pravom putu” – istaknuo je na početku Ante Radoš ali se odmah i nadopunio.

Ante Radoš (3)
“Na papiru možda i jesmo favoriti za visoke domete ali smo također svjesni da to ništa ne znači bez dokazivanja na terenu. Za osvojiti jedno od prva dva mjesta koja vode u viši rang, mora se poklopiti mnogo toga jer natjecanje je dugo uz moguće neočekivane obrate. Želja je samo da nas zaobiđu ozljede i nepotrebno kartoniranje jer i spomenuto nas može usporiti prema željenome. U slijedeća dva tjedna ostaje nam brušenje forme i dorađivanje detalja. Raspored nam ide na ruku jer u prva dva kola igramo doma, motivacija je na visini i moramo odmah na startu pokazati da je naša tvrđava neosvojiva” – odlučan je kapetan Udarnika Radoš koji je pri završetku nogometne akademije za trenera UEFA B licence.

 

“Uz igranje u Udarniku treniram i mlađe pionire. Želja postoji da se nakon igranja bavim trenerskim poslom. Uz spomenuto već dvije godine radim u Osnovnoj školi Nikole Hribara kao pomoćnik u nastavi i ovim putem se zahvaljujem stručnoj službi i svim profesorima s kojima surađujem a koji su imali razumijevanja i poneki popust za moje sportske obaveze” – korektno se zahvalio Ante a želi biti korektan i prema stricu negdašnjem odličnom vrataru Zvonku Radošu.

Ante Radoš (2)
“Od strica sam mnogo toga naučio i hvala mu na tome. Mnogo puta smo u debati o nogometu pa je sigurno i on nešto prihvatio iz moje teorije. Priznajem da je, barem za sada, Zvonko kao nogometaš igrač imao kvalitetniju karijeru ali kao trener ću ga sigurno nadmašiti, ljutio se on ili ne (ha ha ). O dugoročnim planovima ipak ne volim razbijati glavu. Nadam se produženju školskog ugovora za još godinu dana, želja je odraditi paralelno uspješno nogometnu sezonu a onda ćemo vidjeti dalje, nisam čovjek od velikih i dugoročnih planova. Uz sve to, vesele me i male stvari kao na primjer pobjede Reala iz Madrida” – pokazao je na kraju razgovora svoj originalni specifikum Ante Radoš.

 

Kada bi se nešto pitalo i dolje potpisanog, Ante je kao 26-godišnjak potpuno sazrio kao čovjek i nogometaš. Sigurno ima kvalitete i iskustva igrati nogomet u daleko jačem rangu a pokazao je to igrajući dominantno i u pripremnom periodu u društvu vrlo kvalitetnih suigrača gdje onda i Antini aduti vrijede još više i naglašeniji su. Nova sezona je prilika da se Radoš i Udarnik popnu stepenicu više a onda, kako kaže Ante, tko zna gdje je granica u nepredvidivosti.