Prijava

Vaša prijava

Na Zavjetno hodočašće u 42 kilometra udaljenu Mariju Bistricu kreće 2.500 Velikogoričana


Oko 2.500 Velikogoričana ove će subote krenuti na 25. Zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 5 sati ispred župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, a župnik Norbert Ivan Koprivec objasnio je kojom će rutom prolaziti hodočasnici: “Od Rakarja idemo u Kobilić gdje ćemo se pomoliti. Zatim dolazimo u Šćitarjevo gdje je doručak. Autoputom idemo do Soblinca, tamo predahnemo i nastavljamo do Marije Bistrice”.

 

Dolazak u Mariju Bistricu planiran je oko 15 sati kada će biti održana ulazna procesija u svetište. U 18 sati je misa, a euharistijsko slavlje predvodit će nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s goričkim svećenicima.

 

Također, svi koji se žele kući vratiti organiziranim autobusnim prijevozom, svoje mjesto trebaju rezervirati u župnom uredu. Cijena karte je 40 kuna.

 

“Prigodom ovog jubilarnog hodočašća pripremljene su prigodne hodočasničke majice, koje se mogu nabaviti u župnom uredu, a imat ćemo i knjižicu prigodom te velike obljetnice zavjetnog zahvalnog hodočašća Majci Božjoj Bistričkoj”, rekao je Koprivec.

 


Još jedan hrvatski apsurd