Prijava

Vaša prijava

Hanžek i ove godine ima humanitarni karakter


Drugu godinu zaredom Hrvatski Caritas, na poziv vodstva Hanžekovićevog memorijala, sudjeluje na najvećem atletskom natjecanju u Hrvatskoj dodajući ovoj sportskoj priredbi humanitarnu dimenziju. U sklopu svog programa “Za 1000 radosti”, Caritas će na Hanžekovićevom memorijalu, 5. i 6. rujna, prikupljati novčana sredstva za pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

 

“Sportaši koje ćemo gledati na 66. Memorijalu Borisa Hanžekovića dolaze se u Zagreb natjecati. No njihov je najveći izazov borba sa samima sobom, kako pobijediti vlastita ograničenja, strahove, kočnice, kako nadmašiti svoje objektivne mogućnosti. Svakodnevno, međutim, i u našim se susjedstvima – ali daleko od naših očiju – odvijaju dramatična životna natjecanja. U njima sudjeluju mnoge naše obitelji koje se bore s raznim izazovima: oskudicom, bolesti, dugovima, beznadnosti. I to same”, rekao je Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa.

 

U akciji “Za 1000 radosti” Hrvatskog Caritasa, mogu sudjelovati svi, i to pozivom na donacijski telefon: 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen u cijenu) ili novčanim prilogom na račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-15)

 


Državno Natjecanje iz geografije