Prijava

Vaša prijava

Lopovi pokrali šest goričkih obitelji, a kralo se i u Robnoj kući


Akcija Dobar susjed – siguran stan, na koju policija osobito poziva za vrijeme godišnjih odmora, u kolovozu baš i nije rezultirala uspjehom. Niko Kuzmanović iz goričke kriminalističke policije ističe kako u proteklom tjednu bilježe 25 kaznenih djela, od čega je čak šest provala u domove. Na meti su bile četiri obiteljske kuće i dva stana.

 

„Očito je da počinitelji, delikventi još uvijek koriste činjenicu da su građani na godišnjem odmoru i moru pa provaljuju u njihove domove. To se vidi po vremenu odsutnosti pokradenih, od 10 do 15 dana“, istaknuo je Kuzmanović.

 

Opljačkana je tako obiteljska kuća u Rakarju gdje je vlasnici pokraden vrijedan zlatni nakit, od prstenja, naušnica, privjesaka do čak zlatnog dukata, ali i ručni sat te gotovi novac, u ukupnoj vrijednosti oko 24 tisuće kuna.

 

Kao meta se našla i obiteljska kuća u centru gradu, u Miošićevoj ulici, iz koje je nakon provale ukraden nakit od žutog zlata vrijednog oko 10 tisuća kuna.

 

Nedaleko te kuće, velika pljačka odvijala se i u jednom goričkom stanu u Kolarevoj ulici, iz kojeg je nepoznati lopov ukrao novac u različitim valutama, kunama, eurima i dolarima. Kao plijen našao se i laptop, igraća konzola te nezaobilazan zlatan nakit. Šteta se procjenjuje na oko 16 tisuća kuna.

 

Niti Veliku Mlaku razbojnici nisu štedjeli, gdje su nakon provale u obiteljsku kuću i potrage za plijenom ukrali dva zlatna prstena vrijedna oko pet tisuća kuna.

 

U Vukovini je pak počinjen pokušaj krađe jer očito pljačkaš nakon premetačine stvari nije pronašao što je tražio. Također, slično se dogodilo nakon provale u stan u naselju Cibljanica iz kojeg je razbojnik pobjegao praznih ruku.

 

Policija bilježi i provalu u garažu i to u naselju Črnkovec, iz koje je vlasniku ukradena vrijedna imovina.

 

„Nepoznati je počinitelj ukrao bicikl, vanbrodski motor s gumenim čamcem, agregate za struju, bušilice, borere, brusilicu, flakserice i trimere za košenje trave. Ukupna šteta je oko 17 tisuća kuna“, kazao je Niko Kuzmanović.

 

Iz zajedničke prostorije stambene zgrade u Ulici Matice hrvatske ukraden je bicikl vrijedan 1.500 kuna.

 

Djelatnice trgovine Modiana u Robnoj kući zatekle su dvije državljanke Bosne i Hercegovine za vrijeme krađe. Policija ih je uhitila i utvrdila kako su 18-godišnjakinja i njezina četiri godine starija kompanjonka ukrale robu vrijednu 1.400 kuna.

 

Policija je razriješila slučaj krađe dva skutera iz 2014. godine u Donjem Podotočju, kojeg je ukrao 31-godišnjak iz velikogoričkog područja. Jedan skuter pronađen je u Vrbovcu te je vraćen vlasniku, dok se za drugim još traga.

 


Upis u obrazovanje odraslih !