Prijava

Vaša prijava

Predsjednica Kitarović otvorila novu školu u Klinča Selima


Posebno veselo, prvi školski dan nove školske godine bilo je u Klinča Selima. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila je, dugo očekivanu, novu osnovnu školu i poručila kako je potrebno što prije postići jednak pedagoški standard u svim krajevima naše domovine. – rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

 

-Dosada smo radili u maloj montažnoj dotrajaloj zgradi, ali s malom funkcionalnom dvoranom u kojoj smo ujedno proslavili i 50. obljetnicu,  istaknuo je ravnatelj Ivo Karača za svečanosti otvorenja. –Naša nova škola prekrasno je lice kojem fali naličje, a to je sportska dvorana, dodao je Karača i naglasio kako je želja svih da se u što skorije vrijeme, uz novootvorenu školu, izgradi i nova školska dvorana.

 

Projekt izgradnje škole, koju danas pohađa oko 500 učenika, poduprla je i Zagrebačka županija koja je osigurala 12,5 milijuna kuna. Inače, ukupna vrijednost investicije je 25,6 milijuna kuna. -Već je postala tradicija na početku nove školske godine u županiji otvaramo nove školske objekte ili dvorane, istaknuo je župan Stjepan Kožić te najavio kako će tako biti i iduće godine. Naime, još uvijek su značajne potrebe na području Zagrebačke županije.

 

Načelnik opčine Klinča Sela, Miljenko Vučković zahvalio je predsjednici na dolasku i rekao kako je to poticaj, ali i obaveza da nastojimo raditi svoj posao i razvijati općinu. Također zahvalio je i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Zagrebačkoj županiji na financiranju gradnje škole.

OŠ Klinča Sela učenici

Velikom, lijepom i moderno uređenom školom oduševljeni su svi roditelji, a djeci je to još veći poticaj za učenje i odlazak u školu.

 

-Jako mi se sviđa unutra i voljela bi i dalje ići u školu, rekla nam je Lorena, a njenoj istoimenoj prijateljici najviše se sviđaju nove učionice.

 

-Meni se sviđa ova škola zato što je bolja od one stare, puno je veća i ljepša, ispričala nam je Alma.

 

Na samom kraju predsjednica Kitarović učenicima je poželjela uspješnu i sretnu novu školsku godinu. Preko video veze s otoka Iža, svečanost otvorenja pratio je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.