Prijava

Vaša prijava

Kurija Modić Bedeković otvara vrata posjetiteljima


Osim što će mnogima otkriti mobu – stari narodni običaj uzajamnog pomaganja u većim i složenijim radovima, u sklopu bogatog programa Dana europske baštine održat će se i dan otvorenih vrata kurije Modić Bedeković i to ove subote od 14 sati.

 

foto: TZVG
foto: TZVG

IzaTurističke zajednice Grada Velike Gorice kažu kako kurija zajedno s bogatim inventarom, pripadajućim gospodarskim zgradama te vegetacijom predstavlja rijetko očuvani primjer autohtonog baroknog graditeljstva.

 

“Posjetiteljima će se omogućiti besplatno razgledavanje kurije Modić Bedeković uz stručno vodstvo zaposlenika Muzeja Turopolja, a članovi kulturno-umjetničkog društva Nova zora uprizorit će svakodnevnicu života i poslova u kuriji”, ističu iz TZVG-a.

 

U 18 sati održat će se i koncert ozbiljne glazbe na kojem će nastupiti profesionalni umjetnici koji žive i aktivno djeluju u lokalnoj zajednici.

 

Ako nemate prijevoz do Donje Lomnice, ne brinite jer na raspolaganju vam je organizirani auitobusni prijevoz: Polazak autobusa iz Zagreba u 14:00 sati, Trg I. Mažuranića 14 (ispred Etnografskog muzeja), Velika Gorica u 14.35 (ispred Muzeja Turopolja), Donja Lomnica (Kurija Modić Bedeković) 14.50 sati. Povratak autobusa Donja Lomnica (19 sati) – Velika Gorica (19.15) – Zagreb (19.45). Trebate se samo prijaviti do 22. rujna putem e-maila tzvg@tzvg.hr ili broja telefona 01 6221 666.

 

Detaljan program manifestacije ‘Dani europske baštine’ pogledajte OVDJE.