Prijava

Vaša prijava

Policija nadzirala ponašanje mladih, evo što su sve zatekli


Tijekom protekla dva vikenda, od 9. do 11. rujna i od 16. do 18. rujna, policijski službenici PU zagrebačke su, samostalno i u suradnji sa službama drugih ministarstava, provodili pojačane preventivno-represivne aktivnosti sprječavanja svih oblika neprihvatljivih, rizičnih i kažnjivih ponašanja mladih, kao i onih počinjenih na njihovu štetu.

 

“U cilju zaštite mladih, aktivnosti su bile usmjerene na rizične objekte s naglaskom na kršenje odredbi o zabrani prodaje alkohola i duhanskih proizvoda, omogućavanju klađenja maloljetnicima, zlouporabi droga, rizičnim ponašanjima u prometu te noćnim izlascima osoba mlađih od 16 godina, nakon 23 sata, a bez pratnje roditelja, skrbnika ili druge odrasle osobe od povjerenja. U nedozvoljenom noćnom izlasku, između 23 i 5 sati, zatečeno je 17 osoba”, kažu iz policije.

 

Tri maloljetne osobe kod sebe su imale opojne droge, a osam njih zatečeno je u pijančevanju ili uživanju droge na javnom mjestu. Šest maloljetnika upravljalo je vozilom prije stjecanja prava, dok je 53 mladih vozača zatečeno prilikom upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga. Policija je obišla 234 ugostiteljska i trgovačka objekta te 337 otvorenih prostora: parkovi, školska igrališta, trgovi i ulice.

 

“Prilikom obilaska ugostiteljskih i trgovačkih objekata, policijski službenici upozoravali su ugostitelje i trgovce o potrebi pridržavanja zakonskih propisa koji se odnose na zabranu prodaje i usluživanja alkohola maloljetnicima, zabranu prodaje duhanskih proizvoda, omogućavanja klađenja i slično”, ističu iz PUZ-a.