Prijava

Vaša prijava

KUD ”Nova zora” iz Donje Lomnice pobjednik 18. smotre koreografiranog folklora Zagrebačke županije


Županijska smotra koreografiranog folklora u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije i Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice održana je u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta 24. i 25. rujna. U dvije večeri 12 udruga predstavilo je 22 koreografije. U subotu su sa po dvije koreografije nastupili: KUD ”Šćitarjevo”, FA Petkov Breg (Petkov Breg, jedini s jednom koreografijom), KUD ”Bratinečko srce” (Bratina), Kud Sveta Jana (Gorica Svetojanska), KUD ”Preporod” (Dugo Selo) i KUD ”Kraluš” (Stupnik). Nedjeljni red izvođenja bio je slijedeći: KD Sveta Nedjelja, HKUD ”Petar Zrinski” (Vrbovec, samo jedna koreografija), KUD ”Mičevec” (Mičevec), KUD Januševac (Prigorje Brdovečko), KUD ”Ivanić” (Ivanić Grad) i KUD ”Nova zora” (Donja Lomnica).

 

ana-mirenic-i-zlatko-hercek
Ana Mirenić i Zlatko Herček

Tročlani ocjenjivački žiri u sastavu: Margareta Biškupić Čurla (nošnje), Bojan Pogrmilović (muzika) i Tvrtko Zebec (ples) presudio je da je pobjednik ovogodišnje županijske smotre KUD ”Nova zora” iz Donje Lomnice za izvedbe koreografija: ”Ajd’ za milim, ajd’ za dragim” (Brodsko Posavlje), autor koreografije Tomislav Mataić i glazbena obrada D. Topić i ”Lomnički svati” (Donja Lomnica), autor koreografije Krunoslav Šokac. Lomničani su se ovom pobjedom plasirali na državno natjecanje koje će biti održano u Čakovcu.

 

kud-nova-zora-donja-lomnica
KUD Nova zora, Donja Lomnica

Smotru je otvorio Zlatko Herček, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, a voditeljsku funkciju suvereno je obnašala Ana Mirenić. Prvu večer odlične izvedbe folkloraša pratio je mali broj ljubitelja folklora (dvorana je izgledala sablasno prazna), ali ih je u nedjeljno poslijepodne bilo u vrlo pristojnom broju. Ovakve priredbe su sjajne i ubuduće bi njihovoj organizaciji trebalo pristupiti na drukčiji način, zbog veće gledanosti naravno i respekta prema umjetničkom djelovanju tih udruga.

 

galerija fotografija


Započeo drugi dio Erasmus+ BIP programa