Prijava

Vaša prijava

Na sajmu IZVOR predstavljene robne marke i najfinije delicije


Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je sajam IZVOR, na kojem će do 2. listopada posjetitelji moći upoznati izvorne proizvode i običaje svih hrvatskih krajeva. U paviljonu 8A izlaže i Zagrebačka županija, koja se predstavlja s raznolikom gastro-enološkom te turističkom ponudom.

 

sajam-izvor-3

 

“Danas smo ovdje izložili šunku Grof, Samoborsku salamu, sireve Dragec i Šestak, samoborski Bermet Filipec, Kraljevinu Zelinu te prvi pjenušac na svijetu od marke Portugizac Kreše Ivančića iz Jastrebarskog, koji je na međunarodnom festivalu portugisca u Pečuhu osvojio prvo mjesto”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

 

Prema strategiji turizma koju je Turistička zajednica izradila, eno-gastronomija kao turistički proizvod nalazi se na prvom mjestu. Zagrebačka županija tako već niz godina njeguje robne marke različitih proizvođača, koje su u međuvremenu postale njezin prepoznatljiv turistički brend.

 

sajam-izvor-7

 

“Ovdje smo prisutni preko svojih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika te malih i srednjih poduzetnika, kako bi prezentirali sve ono što se proizvodi u našoj županiji. Ponosni smo na svojih 11 robnih marki. Nadamo se da će izlagači sklopiti i pokoji poslovni ugovor”, rekao je župan Stjepan Kožić.

 

Galerija fotografija: