Prijava

Vaša prijava

U Mariji Gorici otvorena sportska dvorana


Nakon gotovo pet godina učenici Osnovne škole Ante Kovačić u Mariji Gorici dobili su školsku sportsku dvoranu, a jučer je upriličeno i njeno svečano otvorenje. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Sabora Republike Hrvatske akademik Željko Reiner koji je zajedno sa županom Stjepanom Kožićem, općinskom načelnicom Maricom Jančić i pomoćnicom ministra sporta Janicom Kostelić, dvoranu i otvorio.

 

otvorenje-sportske-dvorane-u-mariji-gorici-3

„Ovo je za naše učenike veliko olakšanje jer su dosada za tjelesni koristili malo veću učionicu, a za lijepog vremena sat su odradili na školskom dvorištu ili obližnjim livadama, ispričala nam je v.d. ravnateljica Ankica Rajčić.

Presretna su djeca, roditelji, ali i svi mještani Marije Gorice. „Nakon dugo godina cijeli marijagorički kraj je živnuo, dodala je načelnica Općine Marica Jančić.

 

otvorenje-sportske-dvorane-u-mariji-gorici-5

Školu trenutno pohađa 137 učenik koji će svoje tjelesne i zdravstvene aktivnosti provoditi u novoj i modernoj dvodijelnoj dvorani, a koju će za svoje potrebe moći koristiti sportske, kulturne i društvene udruge tog kraja.

„Djeci smo stvorili kvalitetnije uvjete za tjelovježbu koju dosad nisu imali, ali siguran sam da će ovdje i brojne druge udruge naći prostora da realiziraju svoje programe, zadovoljno će župan Stjepan Kožić dodavši kako je Zagrebačka županija u ovaj projekt uložila nešto više od 6 milijuna kuna.

 

otvorenje-sportske-dvorane-u-mariji-gorici-2

Projekt sportske dvorane vrijedan je oko 14,5 milijuna kuna, a uz županiju u izgradnji su sudjelovali još i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i sama Općina dok je nabavu visokokvalitetne opreme za dvoranu financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.