Prijava

Vaša prijava

Za entuzijazam i trud u radu s djecom, nagrađeno 45 umirovljenih učitelja


U povodu Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, Zagrebačka županija organizirala je tradicionalni susret s učiteljima koji su tijekom ove godine umirovljeni. Na susretu u Drenju Brdovečkom u općini Brdovec, župan Stjepan Kožić uručio je 45 umirovljenih učitelja prigodne poklone – ručni sat, vino i cvijeće.

 

“Zahvajujem učiteljima za sve ono što su činili u odgoju i obrazovanju. Moram reći da su ponekad bili daleko više od učitelja i profesora, učenicima su bili i roditelj, liječnik, oslonac, ali i još mnogo toga da bi ih uveli u život i stvorili ljude koji mogu davati dalje i brinuti se za svoju obitelj i zajednicu”, rekao je župan Kožić.

 

ucitelji-4

 

“Radila sam 24 godine. Divno je radit s mladim ljudima i pratit kako odrastaju. Svaki se dobar rad u prosvjeti uvijek vraća dobrim. Razvoj novi tehnologija utjecao je i na to da đaci nemaju osjećaj da treba raditi u školi, misle da će internet napravit sve za njih. Zato treba raditi na novom kurikulumu i prilagoditi ga novom vremenu”, kazala je Vida Pust Škrgulja, umirovljena profesorica likovnog i latinskog te dodala:”Da bi bio dobar učitelj ili profesor, važno je biti pravedan, biti čovjek i u svakom učeniku gledati osobu, a ne broj”.

 

ucitelji-5

Na primanju kod župana bilo je i 13-ero učitelja iz goričkih škola. Iz OŠ Eugena Kumičića to su Božo Barun i Marija Pejak, iz OŠ Velika Mlaka Alena Perica te Štefica Ružić, a iz OŠ Slavka Kolara u Kravarskom nagrađena je Draga Gavran. Uz njih, tu su još bili i Nada Hećimović iz OŠ Vukovina, Zvonko Jaklić, Ljiljana Mraković te Marija Tatareviš iz Umjetničke škole Franje Lučića i Dušanka Ružičić iz OŠ Novo Čiče. Troje učitelja iz OŠ Kvaternik također je nagrađeno za entuzijazam i predanost u radu s djecom, a to su Verica Malovec, Lidija Levickij Trošelj te Andrija Buklijaš.

 


Stigli CD-i s promocije studenata