Prijava

Vaša prijava

FOTO Kineski stručnjaci u Buzinu postavili set kamera, ulovit će svaki prometni prekršaj


U Buzinu, na križanju Holjevčeve i Buzinskog prilaza postavljen je novi semafor, a na njega set kamera koje će detaljno pratiti stanje u prometu. Snimke će koristiti i policija tako da će mnogi vozači u prekršaju na svoje kućne adrese početi dobivati kazne. Zanimljivo je kako su za taj posao angažirani kineski stručnjaci, o čemu svjedoče i snimke našeg čitatelja.

 

kamere-buzin-2

 

Kamere su za sada postavljene samo na traci u smjeru Zagreba. Večernji.hr piše da će uskoro još jedan novi semafor s kamerama biti postavljen i u smjeru Velike Gorice, a kako se sve to realizira na prijedlog predsjednika MO Buzin Marija Kranjčine, koji je upozorio na česte prometne kolapse.

 

kamere-buzin-1

 

“Jedna je to od najfrekventnijih cesta u Zagrebu, dnevno ovuda prođe i po 50 tisuća automobila – priča Kranjčina, ističući kako su se kolone znale stvarati za jutarnjih prometnih špica.

 

“Znalo se događati da dio automobila uđe u raskrižje pa zatvori cestu, a sada će uz ovakve kamere postojati mogućnost kažnjavanja. Također, kada neće biti prometa, semafor će propuštati automobile da ne stoje bez potrebe”, dodao je Kranjčina.

 

Galerija fotografija: