Prijava

Vaša prijava

Gorica dobila najmoderniji kabinet za senzornu integraciju djece


U Centru za odgoj i obrazovanje smješten je jedini gorički kabinet za senzornu integraciju djece. Radi se o modernom i novouređenom prostoru u koji od početka rujna ove godine mogu doći sva djeca s područja grada i okolice, a koja imaju potrebu za senzornom terapijom. U njemu kroz igru i učenje te uz pomoć stručnjaka, djeca razvijaju sva svoja osjetila. Ovu vrstu terapije trenutno pohađa devetero djece iz Centra te dvoje upućene putem Centra za socijalnu skrb.

 

“Igram se i učim, a najbolje mi je biti u bazenu i igrati se u njemu s prijateljima. U školi učim pisati, slagati robu u ormar, crtati, a još sam izrezivao lišće i bojao”, rekao je 8-godišnji Matija, jedan od korsinika kabineta za senzornu integraciju.

 

centar-za-odgoj-i-obrazovanje-kabinet-za-senzornu-integraciju-5

 

“Preko Centra za socijalnu skrb, građani Velike Gorice mogu za svoju djecu dobiti rješenje o psiho-socijalnoj podršci, među kojima je i terapija senzorne integracije. Djeca, po potrebi, mogu doći tu na terapiju senzorne integracije, kao i na druge programe Centra, a to su logopedske vježbe, pomoć u učenju, edukacijska-rehabilitacija, psihološka podrška i slično”, rekla je Sanja Lukenda, voditeljica odjela odgoja i edukacijske rehabilitacije.

 

centar-za-odgoj-i-obrazovanje-kabinet-za-senzornu-integraciju-7

 

“Jako smo ponosni na kabinet za senzornu integraciju i presretni smo da je ovakav kabinet zaživio u našem gradu. Kabinet je mjesto s opremom koja stimulira djecu i potiče njihov razvoj, prije svega potiče sva osjetila i zato imamo bazen s lopticama, ljuljačku, različite taktile na podu i didaktiku kojom djeca manipuliraju i tako doživaljavaju svijet”, objasnila je Iva Kovačić, nositeljica programa i dodala kako jako puno djece ima poteškoće senzorne integracije, a tek će se pokazati kolika je potreba za ovakvim kabinetom u lokalnoj zajednici.
 

centar-za-odgoj-i-obrazovanje-kabinet-za-senzornu-integraciju-1