Prijava

Vaša prijava

Kineski poduzetnici u posjeti Zagrebačkoj županiji


Gospodarska delegacija iz kineske provincije Hebei, posjetila je Zagrebačku županiju te se tom prilikom upoznala s njezinim gospodarskim potencijalima. Inače, u županiju je stiglo 39 poduzetnika iz 19 kineskih poduzeća koji se bave proizvodnjom i preradom drva, izradom namještaja i kućanskih aparata te dekoracija za uređenje doma i hotelskih lanaca.

 

 

Za susreta, župan Stjepan Kožić naglasio je da svi investitori mogu računati na partnerski odnos te učinkovitu, kvalitetnu i kooperativnu javnu upravu koja je u najkraćem mogućem vremenu u mogućnosti ponuditi kvalitetan prostor za ulaganje i brzo ishođenje dozvola. „Vjerujem da ćete nakon ovog posjeta dobiti kvalitetniji uvid što sve Zagrebačka županija nudi te da je ovaj susret samo početak neke buduće suradnje, naglasio je župan Kožić.

 

posjet-kineske-gospodarske-delegacije-zagrebackoj-zupaniji

„U zadnjih nekoliko godina, ovo je prvi put da je ovako velika delegacija iz drvne industrije posjetila Hrvatsku, rekao je Liu Kai, savjetnik u Uredu za gospodarstvo i trgovinu pri veleposlanstvu NR Kine u RH te je zahvalio Županiji što je u kratkom roku organizirala  posjet.

 

 

Županija i provincija Hebei mogu se dopuniti u aspektima proizvodnje, gospodarske strukture i tržišta smatra Quan Qi Heng, voditelj kineskog izaslanstva u provinciji Hebei zadužen za gospodarstvo i vanjsku trgovinu. „Hrvatska ima strateški položaj prema tržištu EU, stoga upravo zbog toga želimo ohrabriti i stimulirati naša poduzeća da razvijaju suradnju s Hrvatskom, dodao je Qi Heng.

posjet-kineske-gospodarske-delegacije-zagrebackoj-zupaniji-1

Kinesku delegaciju pozdravio je i gradonačelnik Jastrebarskog  Zvonimir Novosel koji je istaknuo kako je Jastrebarsko dobitnik dvije nagrade Europske komisije, i to za projekt u domeni električne energije i uštede te za suradnju i odnos s poduzetnicima. „Vjerujem da ćete iz Jastrebarskog otići s nekom poslovnom idejom i nadam se jednog dana je ovdje i realizirati, dodao je Novosel.

 

 

Pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić kroz prezentaciju upoznao je kineske poduzetnike sa županijskim poduzetničkim zonama, a njih dvije su i obišli. Poslovnu zonu u Jastrebarskom i Pisarovini. Uz to obišli su pogon, jedne od najuspješnijih drvno-prerađivačkih tvrtki na području županije, drvne industrije Rubinić.


Pozivnica za Gastro