Prijava

Vaša prijava

FOTO Shakespeare i Cervantes zavladali Gradskom vijećnicom


Književnom večeri uz Williama Shakespearea i Miguela Cervantesa u Velikoj Gorici je počelo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige. Gradska vijećnica večeras je bila prepuna goričkih srednjoškolaca koji su putovali kroz vrijeme u doba ta dva velikana svjetske književnosti. U tome ih je vodio glumac Zoran Kelava te glazbenik i profesor u Umjetničkoj školi Franje pl. Lučića Igor Paro.

 

knjizevna-vecer-uz-shakespearea-3

 

Ivana Grubačević iz Gradske knjižnice Velika Gorica ističe kako su za ovu prigodu izabrani Shakespeare i Cervantes jer ove godine obilježavamo njihovu 400. godišnjicu smrti.

 

“Obojica su čak preminuli istog dana, 23. travnja 1616., zbog čega se taj datum slavi kao Svjetski dan knjige. Dan hrvatske knjige slavi se samo dan ranije. Inače, dvojici autora i njihovim djelima se u cijelom svijetu ove godine nastoji pridati malo veća pažnja, što činimo i mi večeras uz multimedijski program i glazbeno-scenski performans na autentičnim instrumentima koji će nam dočarati kulturu elizabetinske engleske i barokne Španjolske”, kazala nam je Ivana Grubačević.

 

Galerija fotografija: