Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorički mladi: Nije nužno otići iz Hrvatske da bi se postigao svjetski uspjeh


Tribinom „Platforma pozitivnih vibracija“ sinoć su u dvorani Galženica počeli 8. Dani mladih u Velikoj Gorici. O svom poslovnom uspjehu u području računarstva i programiranja srednjoškolcima su govorili Damir Sabol, Vedrana Klarić i Dario Filković. Jedna od glavnih poruka bila je kako je znanje ključ uspjeha te se zahvaljujući njime svatko može lako snaći na svjetskom tržištu rada.

 

mladi-tribina-4

 

„Ključno je znanje danas u svijetu. Ono je najveće osobno i društveno bogatstvo te se oni koji imaju znanja mogu jako dobro snaći na tržištu rada, profesionalno se razvijati bilo gdje na svijetu“, rekao je pokretač Iskona, ali i tvorac popularne aplikacije PhotoMath, Damir Sabol. Mladima je na svom primjeru, baš kao i ostali sudionici panel rasprave, pokazao kako nije nužno otići iz Hrvatske da bi se postigao svjetski uspjeh.

 

mladi-tribina-2

 

„S obzirom da su ovo svi ljudi koji su poslove započeli u Hrvatskoj, a samim time i nastavili, željeli smo pokazati da se iz Hrvatske može uspjeti na svjetskom tržištu, što je pokazao Damir Sabol sa svojom aplikacijom. Mislim da su naši gosti mladima poslali jednu dobru i korisnu poruku, a sada koliko će to doprijeti do njih s obzirom na njihove godine ne znam, ali sjetit će se tih riječi sasvim sigurno za par godina kada krenu na tržište rada“, istaknuo je predsjednik Savjeta mladih Mario Dilberović.

 

Dani mladih nastavljeni su danas na Ranchu Kurilovec edukacijom za maturante, razmjenom knjiga, a navečer vas očekuje svirka The Cliffhangersa. Subota će imati humanitarni karakter.

 

„U kontaktu sa Zakladom Ana Rukavina, njihove članice su rekle da bi ove godine u Gorici ponovo organizirale akciju prikupljanja uzoraka za tipizaciju koštane srži. To će se održati u dvorani Galženica sutra od 16 do 18 sati“, podsjetio je Dilberović.

 

Važno je napomenuti kako se u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti.

 

Galerija fotografija: