Prijava

Vaša prijava

Uspjela edukacija nastavnika Ekonomske škole u Portugalu


Dvoje nastavnika Ekonomske škole Velika Gorica, Anita Bilić Brdar i Igor Skupnjak, sudjelovalo je na stručnom usavršavanju u Portugalu (Grad Braga), od 10. do 14. listopada 2016. To je bila treća godina u nizu da su predstavnici Ekonomske škole bili sudionici u Erasmus plus KA1 projektima (godine 2014. odnosno 2015. stručna edukacija je održana u Njemačkoj, u Frankfurtu odnosno Leipzigu).

ekonomska-skola-u-portugalu-1

Stručna edukacija održana je pod nazivom ”Projektni menadžment u Portugalu”, a projekt su osmislili Ekonomska škola Velika Gorica kao prijavitelj i Braga Mobility Open kao partner. Nastavnici su u pet dana (40 sati) uz stručne trenere (licencirani eksperti) menadžmenta usvojili znanje i vještine koje će im omogućiti daljnje kvalitetnije razvijanje projekata u njihovoj školi. Uz to su se upoznali s kulturom i životom Portugala te posjetili brojne kulturne znamenitosti u Portu, Bragi i Viana do Castelou. Posebna vrijednost ovog projekta je daljnje razvijanje Erasmus plus projekata između Ekonomske škole Velika Gorica i Braga Mobility Open. Ovaj projekt za Ekonomsku školu Velika Gorica značio je jačanje njenih kapaciteta, internacionalizaciju i modernizaciju ustanove te nastavak međunarodnog djelovanja i suradnje. Troškove projekta snosi Europska unija.

 

ekonomska-skola-u-portugalu-6

U Ekonomskoj školi Velika Gorica jako su zadovoljni njihovim domaćinima u Bragi, jer su se pokazali kao jako brižljivi, zanimljivi i dobro organizirani. Uz mnoge impresije iz Portugala, nastavnici su izdvojili posjet crkvi Sameiro iznad Brage, Atlantskom oceanu u Viana do Castelo i knjižnici Lello u Portu, koja je zbog svoje arhitekture bila inspiracija za knjižnicu u serijalu o Harry Potteru.