Prijava

Vaša prijava

Ivan Dodlek u Dinamo Hidrelu


U nedjelju 16. listopada na utakmici u Turopolju u 10. kolu 1. županijske lige istok za Dinamo Hidrel je debitirao novi igrač Ivan Dodlek. Hidrel je slavio pobjedu 3:0 i zadržao lidersku poziciju. Tko je novo pojačanje dinamovcima iz Novog Čiča?

ivan-dodlek-danas
Ivan Dodlek danas

“Rođen sam 11. rujna 1985. godine u Zagrebu. Odradio sam kompletnu školu nogometa NK Zagreba a treneri su mi bili Davor Pavlov, Stanko Bubanj, Damir Petravić, Celestin Gašparini, Sreten Ćuk te u kratkim epizodama Mladen Wacha i Željko Dacer. Kao izlazni junior otišao sam u Špansko gdje sam postepeno dobivao minutažu i u seniorima u koje me prvi put još kao 17-godišnjaka pozvao gospodin Miljenko Ćorić, otac današnje mlade nade Dinama Ante Ćorića. Sa 18 godina redovno sam počeo igrati 4. HNL u NK Španskom te sam tamo proveo 3 sezone nakon kojih na vrlo kratak period odlazim u NK Polet Buševec kod predsjednika Nenada Črnka i trenera Nine Matkovića i Damira Petravića. Nakon Buševca odlazim u NK Rudeš pod pasku trenera Ivana Kneževića gdje sam pomogao u ostanku kluba u novoformiranoj jakoj 3.HNL. Iz Rudeša odlazim u Austriju, u USV Unterlamm, gdje igram u takozvanoj Vikend ligi (5.liga-oberliga). U jednom periodu napustio sam nogomet iz više razloga ali posljednjih nekoloko sezona igrao sam pomalo u NK Sloga Gredelj. Zadnju godinu proveo sam u Gorskom Kotaru, u klubu iz Ravne Gore koji se zove NK Goranka a trener mi je bio Izidor Grgurić. Gorani su mi ostali u prekrasnom sječanju zbog načina na koji su me tamo primili te atmosfere koju su radili navijači kluba imenom “Zli mačići”. Neki od suigrača kroz dosadašnju karijeru bili su mi Ivica Marjanović u Rudešu, Ivo Berković u Španskom, Marko Grubišić u NK Goranci; sve redom iskusni i odlični nogometaši od kojih sam mogao puno naučiti. Inače, igram na poziciji veznog igrača, manje-više svejedno kojeg. Volim tehnički dotjeran nogomet sa što više kombinatorike a manje napucavanja lopte. U Dinamo Hidrel sam došao prije mjesec dana i polako se privikavam na nove suigrače. Dobro sam u novom klubu prihvaćen a atmosfeta je odlična i nadam se da ćemo što duže ostati u igri za prvaka lige. Momčad je dobra, trener Stiven Žitnik radi odličan posao i stvarno se redovito trenira što baš i nije tako uvriježen običaj kod niželigaša. Momčadski duh je zaista na visini i nema razloga da zajedničkim zalaganjem ne učinimo sve da postanemo prvaci!” – predstavio se Ivan Dodlek čiji su otac i djed također igrali za Rudeš (raritet koji je teško ponoviti u uglednom drugoligašu s periferije naše metropole).

 

dodlek-u-austriji-u-drustvu-trenera-andi-pichlera-prije-igraca-sturma
Dodlek u Austriji u društvu trenera Andi Pichlera prije igrača Sturma.

 

Novočičani očito ozbiljno rade i spremaju se za osvajanje titule. Turopoljac iz Kuča je prva pratnja i konkurencija. Bit će veselo u 13. kolu 16. studenog od 14.30 u Novom Čiču kada će kopačke ukrstiti domaći dinamovci i zeleni iz Kuča. Tražit će se vjerojatno karta više za jednu od dvije tribine a do tada Ivan Dodlek će se dodatno aklimatizirati među modrima i spreman pokušati zapapriti konkurentima.