Prijava

Vaša prijava

Doznajemo: U Gorici se otvara Škola lijepog čitanja


Danas su klinci jedni pored drugih i ne razgovaraju. Pišu si poruke preko mobitela!? Ili još gore, zaljubljuju se i postaju cura i dečko preko fejsa! Knjige viđaju samo na policama. Broj riječi u svakodnevnoj komunikaciji se znatno smanjuje. Iz svega toga proizlazi da im nedostaje samopouzdanja jer ne vladaju govornom vještinom.

 

Ovo su razlozi zbog čega je Adrijana Škandro, nakon iskustva radijske voditeljice, odlučila pokrenuti Školu lijepog čitanja. Projekt je proljetos krenuo u Zagrebu, a od idućeg tjedna Škola će biti na raspolaganju i mladim Goričanima.

 

“Mi ćemo svojim inovativnim pristupom vratiti djeci volju za čitanjem, naučiti ih svim potrebnim trikovima najboljih govornika i našim učenicima omogućiti da sa samo jednom rečenicom u 30 sekundi pridobiju pažnju slušača. I steknu samopouzdanje. Čitaju sa razumijevanjem. Olakšavaju si daljnje školovanje. Knjigu sa police sa zanimanjem uzmu u ruke”, kaže nositeljica projekta i edukatorica Škandro, ističući kako je edukacija namijenjena djeci svih uzrasta.

 

“Sve ono što sam naučila na radiju, sve ono što su me naučili moji mentori kroz godine,  nekako sam preoblikovala i napravila svoju metodologiju, usadila neka vlastita uvjerenja i vještine te napravila školu lijepog čitanja koju smo namijenili isključivo djeci, od djeteta koje poznaje slova do djeteta koje završava srednju školu”, ističe Škandro, koja želi da djeca nakon usavršene vještine čitanja postanu prepoznatljiva u reklamama ili dječjim radijskim emisijama, odnosno posuđuju glasove najpoznatijim likovima iz crtića.

 

Edukacija će se održavati u Zagrebačkoj 13, dva puta tjedno po sat vremena, u grupama do petero djece. Prva radionica krenut će iduće srijede, a upisi su u tijeku putem e-maila info@slc.hr

 


Prerezao žice i zaustavio vlakove

Državno Natjecanje iz geografije