Prijava

Vaša prijava

Lokalna razvojna strategija LAG-u Zrinska gora-Turopolje donijela više od deset milijuna kuna


LAG Zrinska gora – Turopolje uspješno je odradio prijavu na Podmjere 19.2., 19.3. i 19.4.iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014.do 2020.godine, te su im privremenom odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju dodijeljena sredstva u iznosu od 10.020.276,00 kuna.
 
Od ukupno 54 LAG-a u Hrvatskoj, LAG  Zrinska gora-Turopolje je na visokom petom mjestu po dobivenim sredstvima, što govori o snazi samoga LAG-a. Ta snaga LAG-a proizlazi iz podrške koju ima od strane članova i članica, osobito jedinica lokalne samouprave koje LAG obuhvaća, koje su prepoznale značaj LAG-a kao nosioca razvoja ruralnog prostora.
 

Temelj za prijavu na Podmjere 19.2, 19.3 i 19.4 bila je Lokalna razvojna strategija LAG-a koju je radna skupina pripremala mjesecima.

 
Iz sredstava koje je LAG Zrinska gora-Turopolje ostvario kroz Podmjeru 19.2 , LAG će raspisivati vlastite natječaje za odabrane Mjere, povezane s Mjerama ruralnog razvoja na nacionalnoj razini. Mjere su u prvom redu usmjerene na poljoprivredne proizvođače, udruge civilnog društva i jedinice lokalne samouprave.
 
“U svrhu što boljeg informiranja javnosti o natječajima koji slijede, biti će organizirane  brojne informativne radionice na čitavom području LAG-a, kako bi stanovništvu najavili i predstavili nadolazeće natječaje, te ih upoznali s postupkom prijave i provedbe projekata.” – poručuju iz LAG-a.